Albert Massana, portaveu d'ERC a Gavà.

ERC-Gavà ha fet una valoració negativa dels pressupostos municipal per 2021 aprovats per Ple dimecres passat. La formació local precisa que “si bé es contempla un augment de la despesa en partides socials, aquesta ni es tan gran com podria ser, ni s’aborden problemàtiques importants. També creuen que “molt d’aquest increment és gràcies a un augment de les subvencions que altres administracions, com la Diputació o la Generalitat, han fet en aquest sentit més que un reequilibri del pressupost”.

Des d’ERC-Gavà afirmen que havien presentat “diverses esmenes, algunes d’elles ja recurrents i que, a més, havien estat aprovades pel PSC i incloses al pressupost però finalment incomplertes pel govern municipal, com la remodelació del camí de Ca n’Espinós, però totes van ser rebutjades”.

També havien demanat una reducció en la despesa en propaganda i comunicació per quadrar els comptes de Presec i resoldre temes com “l’abandó que pateixen alguns barris del nostre municipi, i una millora de manteniment general de carrers i equipaments com el Museu”.

Constaten també que no “s’han acceptat propostes destinades a pal·liar la necessitat d’habitatge assequible o de lloguer social: ni hi ha cap recàrrec de l’IBI per pisos buits ni tampoc cap partida destinada a l’adquisició de blocs de pisos en construcció però amb les obres paralitzades des de fa anys amb el fi d’obtenir o ampliar o potenciar un parc d’habitatges on el destí tant podria ser per pisos de lloguer social com tenir pisos per emergències socials”.

A més, comproven com “es redueix l’aportació, inclosa l’any passat mitjançant una esmena nostra, destinada a entitats animalistes, com les que gestionen les colònies de gats ni tampoc hi ha cap esforç en millorar la col·laboració amb les entitats de tot tipus que té Gavà, algunes d’elles en perill real de desaparèixer”.

Finalment, ERC diu que “malgrat que hi ha una millora en partides socials, aquest pressupost representa un model de ciutat caduc, sense cap augment d’inversió d’un volum considerable en polítiques d’habitatge o en altres problemàtiques urgents”.

També fan notar que “no hi ha cap continuïtat en les convocatòries de l’Acord Ciutadà per a la reactivació de la ciutat, que porta mesos dormint al calaix i només ha servit per fer banderoles; una mostra més de com en aquest ajuntament és més important la propaganda i la foto que no les accions reals”.

Per tot això, des d’ERC-Gavà, tot i que diuen que mai s’oposaran “a un pressupost que augmenta la despesa social”, tampoc podien donar suport explícit a uns pressupostos que “validen un model obsolet de ciutat que prima la destrucció de l’entorn natural a fer una ciutat millor on viure”.