Article de Junts per Gavà octubre 2023
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà

Aviat serà Nadal i iniciem un període en què el consumisme pren protagonisme com si no hi hagués un demà. I just aquí, hauríem de fer una reflexió respecte als hàbits de compra.

Escollir entre comprar en aquestes plataformes digitals o canals de venda amb seu fiscal a fora, que, per tant, tributen en altres països, o apostar pel component vertebrador del comerç de proximitat, del nostre comerç, per la seva aportació en la construcció d’una economia i societat més viva, més justa i més sostenible. Volem un comerç amb professionals adaptats als hàbits relacionals de les persones, un comerç proper amb un model comercial equilibrat, competitiu i responsable; uns mercats municipals com a model de referència del producte fresc i de proximitat, o volem seguir alimentant multinacionals amb l’únic afany d’incrementar el seu compte de resultats. La resposta hauria de ser fàcil i està en les nostres mans aconseguir-ho.

Hem de ser al costat dels nostres comerciants, dels nostres mercats, dels nostres restauradors i ajudar-los a ser competitius davant els nous reptes globals dels sectors. La nostra feina ha de ser incentivar i donar les eines i el suport necessari per dinamitzar, en aquestes dates, els eixos comercials, així com fomentar el consum local i de proximitat. Tenim un seguit d’accions programades en aquest sentit, WOW Gavà també hi contribueix activament per complementar-les, i els mercats municipals (Mercat del Centre i MercaGavà) s’enginyen accions i activitats per sumar esforços.

Ara us toca a vosaltres fer retorn i escoltar el batec del nostre comerç. És fàcil, només cal proposar-s’ho. Apunta-t’hi! Esperant que gaudiu de la Festa de Sant Nicasi i de les festes nadalenques, no voldria acabar sense desitjar-vos un bon NADAL i millor ANY 2024!