La 68a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà s’ha tancat amb un gran èxit de participació en totes les seves activitats.

Durant tot el cap de setmana, gavanencs i gavanenques i ciutadania d’arreu han omplert el recinte firal, ubicat a la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant Pere, el pavelló i l’escola Jacme March, l’avinguda Diagonal i el carrer Martí l’Humà.

La Mostra Agrícola, origen de la Fira d’Espàrrecs, es consolida com un dels principals atractius del certamen. Durant el cap de setmana, l’exposició de productes del camp -amb 11 lots d’espàrrecs, 9 cistelles de verdura fresca, 10 paneres artístiques de verdura fresca i 26 de llavors- va ser visitada per 35.955 persones.

En l’acte de cloenda, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia assegurava que “el cap de setmana de Fira ha estat rodó, ha estat molt alegre i molt participada- Totes les propostes, des de la Mostra Agrícola a la d’entitats, passant per les activitats programades, han estat un èxit. I això vol dir que la Fira va en augment, va a millor”.

Badia també va voler destacar “la persistència de la pagesia en mantenir viva la tradició i fer de la Fira la millor radiografia del camp, un sector que hem de cuidar i al qual l’Ajuntament sempre donarà suport per la seva modernització i pervivència”.

 

Assaborint la Fira a GastroGavà

En el marc de la Fira d’Espàrrecs s’ha celebrat GastroGavà, que enguany s’ha superat. En aquesta edició, i en una terrassa ampliada, s’han degustat 23.921 tapes. Una xifra que supera en un 45% la de l’any anterior.

Diumenge al migdia va ser el torn on més degustacions es van servir amb un total de 6.006.

GastroGavà ha comptat amb la presència de 26 restaurants de tots els punts de la ciutat que han ofert 38 degustacions diferents amb espàrrecs de Gavà, i productes de l’horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat com a protagonistes, incloent-hi propostes sense gluten. La mostra gastronòmica ha inclòs la Mostra de Vins amb la presència de dos cellers locals.

A l’espai gastronòmic del recinte se li ha de sumar l’opció de provar els platets i menús directament als 21 restaurants i 2 cellers participants a GastroGavà a la Carta durant tot el Temps d’Espàrrecs que s’allargarà fins al 7 de maig.

La Fira també ha estat un aparador pels comerços amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció que s’ha distribuït al llarg del carrer de Sant Pere. Un total de 59 expositors han mostrat les seves ofertes comercials ocupant un total de 89 espais firals, 7 més que l’any anterior.

Gran afluència als concerts

La Fira d’Espàrrecs també ha estat sinònim de festa. Els tres concerts de nit del recinte firal van fer ballar 6.500 persones amb els ritmes d’Hotel Cochambre, Mala Vida (que per la pluja de dissabte es va traslladar a diumenge al migdia) i Rumberto.

Mostra d’Entitats

Per segon any consecutiu, la Fira també ha estat el reflex de la vitalitat del teixit comercial. Dissabte al matí es va celebrar la Mostra d’Entitats. Un total de 41 entitats gavanenques de diferents àmbits han donat conèixer les seves activitats i han amenitzat la Mostra amb tot un ventall d’activitats i actuacions.

Altres dades que demostren la bona acollida de la 68a Fira d’Espàrrecs han estat les més de 6.700 persones participants en les activitats familiars, així com els 800 visitants al Parc Arqueològic, el Museu i el Refugi Antiaeri, que durant el cap de setmana van celebrar jornades de portes obertes.