Un equip de Viladecans va guanyar ahir la final de la segona edició del Talent Factory School, un projecte paral·lel del Talent Factory que, segons els organitzadors, “sorgeix de la necessitat d’apropar el món de l’empresa i l’emprenedoria als joves”. En aquesta final també va prendre part un equip de Gavà, així com també un altre de Sant Boi i un darrer d’Esplugues de Llobregat.
Jordi Tort, primer tinent d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de Gavà, va assistir a la gala final i, per descomptat, va lamentar que l’equip gavanenc no acabés guanyant la competició, “no hem tingut la sort aquest any de ser guanyadors però com sempre ha estat una experiència molt positiva perquè es tracta de joves que desenvolupen el seu talent al voltant dels reptes que llencem des dels municipis”, va manifestar en acabar la final.
Tort, però, va destacar que els gavanencs “ho van fer molt bé plantejant una aplicació que ajudava a fer activitat física en l’entorn de la ciutat, tant en l’entorn agrari com en el natural o la platja i fins i tot a la pròpia ciutat. Se’ls ha de felicitar perquè realment han resolt el repte que l’Ajuntament havia plantejat”.
El primer tinent d’alcaldessa gavanenc es va manifestar totalment a favor de projectes com aquest i el Talent a les Aules: “S’ha de continuar impulsant el talent dels joves amb aquests projectes que portem conjuntament amb ajuntaments del Delta del Llobregat, la nostra intenció és ajudar als joves a desenvolupar-se, a adquirir hàbits emprenedors, a ser capaços d’expressar-se en públic i de treballar amb un objectiu, i nosaltres seguirem recolzant aquest tipus de projectes i estem encantats tot i que enguany la victòria se l’hagi endut un equip de Viladecans”.
Tort va avançar que “en els propers dies rebrem a l’Ajuntament als integrants d’aquest equip per parlar amb ells i per tal que ens expliquin amb més detall quines idees tenen, ja que avui les han exposades en molt poc temps i volem veure fins a quin punt ens poden ajudar a desenvolupar alguns dels projectes que tenim pendents en l’àmbit de l’activitat física sobretot vinculada als espais naturals, que són molts perquè el 75% de la nostra ciutat són espais naturals, així que realment tenim molt espai per poder gaudir-lo fent activitat física i esport”.
Un dels integrants de l’equip gavanenc, Gael Díaz, ens ha atansat més detalls de l’aplicació amb la que van competir en aquesta final: “Hem creat una plataforma en la que es pot socialitzar amb altres persones de Gavà que tinguin els teus mateixos interessos en el món de l’esport”. En aquesta aplicació “pots trobar, per exemple, diferents rutes que han creat els usuaris, o fins i tot una classificació on el primer obtindria premis”.
Laura Benítez, una de les responsables del Talent Factory, ha qualificat aquesta segona edició del Talent Factory School com a “espectacular” i ha assegurat que a l’organització “estem molt orgullosos del treball que han desenvolupant els nois”.
Benítez també ha especificat quines són les diferències entre el Talent Factory i el Talent Factory School: “El Talent School és un projecte adreçat als participants de Talent a les Aules dels municipis on el portem a terme, i és un avanç més en la formació ja que treballem temes més d’equip, de perfils d’aprenentatge, i treballem també el Model Business Canvas però aprofundint més en els conceptes. Es tracta, doncs, de donar un pas més, un nivell més en la formació empresarial, i també es diferencia en que ells han de resoldre un repte plantejat, que no és el cas dels altres programes”.