Flama del Canigó 2022

La Flama del Canigó torna enguany a Gavà aquest dijous, 23 de juny. La Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) organitza i manté aquesta tradició des de fa 10 anys i aquest 2022, per fi, poden tornar-la a fer sense cap tipus de restricció a causa de la pandèmia, és a dir, tal i com la van plantejar l’any 2019.

Brugués Comas, presidenta de la UME, ens ha explicat que “la nostra intenció és tornar a fer el que havíem fet sempre abans de la pandèmia, és a dir, rebuda a la carretera C-245, pujada de la Rambla, lectura de manifestos a la plaça de Josep Tarradellas, i cercavila fins a la plaça Jaume Balmes amb sopar i concert”. L’horari previst serà el següent: rebuda de la Flama a les 20:30 hores, manifestos a les 20:45 hores, 21:30 hores arribada a Jaume Balmes, i finalment cap a les 22:00 hores encesa de la foguera.

Comas assegura que tothom a l’entitat està molt content de poder tornar a posar en marxa aquesta tradició sense cap mena de limitació a causa de la pandèmia: “Estem tots aclimatant-nos a la nova situació de no Covid, i la gent té moltes ganes de fer coses, a veure com va aquest any”.

Mantenir aquesta tradició és, segons Comas, molt important, “per això la vam impulsar, perquè teníem ganes de portar des del Canigó la Flama de Sant Joan, que és una flama que obre les fogueres de tot Catalunya i creiem que es bo que es rebi també a Gavà”. En aquest sentit, la Flama que arriba a Gavà, “a banda d’encendre la nostra foguera, després la entreguem a diverses associacions de veïns de Gavà per tal que puguin encendre les seves fogueres també”.

La Flama que arriba a Gavà “ve del Canigó però nosaltres encara no podem pujar al Canigó, això està ara regulat pel govern francès i el que fem és baixar-la en bicicleta des de Torelló. L’estat francès va començar a regular l’accés al cim per la Covid, però és possible que aquestes mesures es quedin perquè aquest dia s’ajuntaven unes 1.000 persones al cim i era una mica una bogeria”.