Ciutadans
Miguel Ángel Ibáñez i, en segon terme, Francisco Gavilán

Miguel Ángel Ibáñez deixa de ser portaveu del grup municipal de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs). El número 1 a la llista gavanenca del partit ha explicat que “ja toca fer un relleu després d’una mica més de 14 anys, toca deixar que la joventut passi a primera línia”.

Quan Ibáñez parla de “joventut” es refereix a Francisco Gavilán, número 2 a la llista electoral del partit i regidor de la formació, que ara passa a ser el nou portaveu del grup municipal: “Jo em quedaré com a regidor i li donaré tot el suport, però ara toca que sigui una persona bastant més jove que jo la que vagi tirant del carro i vagi planificant el futur de Ciutadans a Gavà”.

Ibáñez fa un petit balanç de la seva tasca com a portaveu taronja recordant que “he sigut crític amb els governs del PSC que hi ha hagut, però a la vegada també he sabut arribar a acords, fins i tot en algun cas a acords de pressupostos”. A més, el fins ara portaveu de Cs destaca que “en qüestions de ciutat he coincidit amb diferents partits, el que vol dir d’alguna manera que la política municipal és una mica diferent, que mira més al carrer i a la ciutadania i no tant a qüestions de partits, i aquesta és precisament la línia que he intentat mantenir tots aquesta anys”.

Francisco Gavilán s’ha mostrat de la seva banda “molt agraït a Miguel Ángel pel treball tot aquest temps, he après molt d’ell, i els dos continuarem treballant per la ciutat, afronto el repte amb molta força”.

Miguel Ángel Ibáñez va formar part dels primers 13 regidors que va aconseguir Ciutadans en les primeres eleccions municipals a les que es va presentar, les de l’any 2007. Entre els altres 13 hi havia els que la formació va obtenir a poblacions veïnes com Viladecans, Castelldefels, o Sant Boi. Va repetir després com a cap de llista els anys 2011, 2015 i 2019. Ha estat diputat provincial en el període 2015-2019, i membre del Consell General i del Comitè executiu Nacional de Ciutadans entre 2008 i 2015. En el tweet del 18 d’octubre on va anunciar que deixava de se portaveu, a més, també explicitava que seguirà a Ciutadans i col·laborant amb R’s Renovadores, definit per ell mateix en un tweet anterior com a “grup d’opinió de Ciutadans”.