gàbia de llançament
Aquesta és la xarxa que permet llançar martells sense que surti de la gàbia

L’Ajuntament de Gavà ha arreglat la gàbia de llançament instal·lada a l’Estadi Municipal La Bòbila que serveix als membres del Club Atletisme Gavà per practicar llançament de martell i de disc. Bernat Peso, president del club, ens ha explicat que “tenim un petit problema de “convivència” amb el Club de Futbol Gavà i és que no tenim autoritzat fer llançament de martell mentre dura la temporada de futbol ja que el martell que cau a la gespa la fa malbé perquè es clava i fa un forat. Tot i que després la gespa es regenera, evidentment aquesta pràctica és incompatible amb la pràctica continuada del futbol perquè aquesta regeneració triga un temps”.

Per solucionar aquest problema, “el desembre de 2019 es va instal·lar una xarxa frontal que permet que, quan es llança el martell, aquest físicament no surt de la gàbia perquè la xarxa l’atura i cau als peus de l’atleta. És una xarxa practicable que es pot pujar i baixar”.

Llavors va venir un altre problema: “Un dia es va sortir de lloc una de les politges que serveix per pujar i baixar la xarxa, i no la vam poder arreglar en principi perquè, tot i que per pujar a l’antiga xarxa es pot fer amb una escala, per pujar a aquesta nova no es pot fer amb escala sinó que s’ha d’utilitzar un elevador. Llavors ens va enxampar la pandèmia i al final hem estat com set o vuit mesos sense poder utilitzar-la i, per tant, no podíem llençar martell”.

Cal destacar el fet que la xarxa es treu en competicions i només es deixa per entrenar, el que no han pogut fer en aquest temps que no s’havia arreglat és, doncs, només entrenar. El problema afecta només al llançament de martell, i amb el de disc, que també es fa a dins de la gàbia, no hi ha cap problema perquè el disc no fa malbé la gespa del camp de futbol quan cau “perquè rebota com quan llences una pedra a l’aigua i no passa res”.