Campionat de Catalunya de Tardor

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà acull l’11 de novembre la 4ª (i darrera) jornada del Campionat de Catalunya de Tardor d’Atletisme. Organitzat per la Federació Catalana d’Atletisme i el Club Atletisme Gavà, la competició es reparteix en quatre jornades que es celebren a quatre ciutats catalanes diferents, havent-se celebrat les altres tres entre octubre i aquest novembre. A Gavà es disputaran proves en diferents categories en les disciplines de llançament de disc, pes i javelina i de curses de tanques i velocitat.

S’esperen uns 700 atletes que, com que alguns competiran en més d’una prova, suposaran entre 800 i 900 participacions, ens explica Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà. La darrera de les 4 jornades del Campionat “sol ser la que aplega més participants perquè al novembre ja estan més rodats. A principis d’octubre encara estan agafant aire, com qui diu, però ara porten un parell de mesos entrenant i això fa pujar la participació”.

El calendari de competicions d’atletisme s’organitza de gener a desembre, “per tant aquesta seria la darrera prova de cara ja a començar la temporada vinent. Com que la temporada, doncs, acaba el 31 de desembre, hi ha molts atletes que a Gavà tindran la darrera oportunitat de fer marques per pujar de categoria al gener vinent”.

És el segon any consecutiu que la federació confia en Gavà per celebrar una de les quatre jornades d’aquest campionat (l’any passat va acollir la segona). Peso destaca que “el fet que ens considerin l’any passat i aquest per acollir aquest campionat demostra que Gavà sempre és un referent, tant per proximitat com per l’entorn de ciutat com per la pista en sí i el club organitzador. Tot plegat és un pack molt llaminer perquè la federació pensi sempre en nosaltres per tal d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments”.

Aquesta és, però, la màxima competició que pot acollir La Bòbila degut a la seva configuració de pista: “La Bòbila té només 6 carrers i, per exemple, el Campionat d’Estiu, que es celebra no en quatre seus sinó en una única ciutat amb dues jornades, la federació no ens el podria assignar perquè els corredors no hi cabrien ja que es necessiten com a mínim 8 carrers i això ens descarta automàticament. Per tant, aquest Campionat seria el màxim a que podem aspirar com a ciutat per les limitacions de la pista, és una limitació coneguda que acceptem, però si no fos per això Gavà rebria l’encàrrec d’organitzar moltes més competicions de les que fem”.