Gavà amb les reivindicacions feministes
La plaça Major va acollir la lectura del manifest.

Gavà s’ha sumat, un any més, a la commemoració del 8 de març adherint-se a la vaga feminista convocada arreu del món i organitzant diversos actes. Si el dia abans la sala de Plens de l’Ajuntament acollia l’acte institucional reconeixent les dones amb feines tradicionalment desenvolupades per homes, divendres es va fer la lectura del manifest reivindicatiu a la plaça Major a càrrec de la regidora d’Igualtat Gemma Badia. En la seva intervenció va destacar la necessitat de “no defallir en la lluita per trencar amb el model patriarcal que defineix una societat injusta” i després d’afirmar que “no farem cap enrere” va assegurar que cal “aprofitar l’experiència de les nostres predecessores per avançar cap a la igualtat real i efectiva, amb el compromís també dels homes, i construir municipis feministes”.

El text assegura que “aquesta revolució protagonitzada per dones, amb tota la seva diversitat i sororitat, és indubtable” i reclama “l’eliminació de la bretxa salarial, la dignificació dels treballs de cura i el respecte pels drets sexuals i reproductius davant l’ofensiva dels moviments reaccionaris”.

El manifest referma l’adhesió del món municipal a aquesta causa assenyalant que “cal dedicar energies i recursos per transformar les polítiques locals incorporant els valors del feminisme en tots els àmbits amb l’objectiu d’eradicar desigualtats”. Així, es van exposar dades de l’any passat al Baix Llobregat amb evidències de discriminació per gènere, tant en l’accés com en la permanència al mercat de treball, els salaris, els índexs d’atur o la baixa presència de noies en cicles formatius de branca tecnològica.

La concentració va continuar amb una marxa fins a la carretera Santa Creu de Calafell per pujar als autocars rumb a Barcelona i participar en la manifestació unitària que va aplegar, segons la Guàrdia Urbana, 200.000 persones. La convocatòria va finalitzar amb desenes de reivindicacions, insistint en la necessitat de continuar la lluita feminista perquè “no n’hi ha prou”. El manifest ha lamentat una “ofensiva ultraliberal i patriarcal” i ha reclamat “l’acolliment de refugiats, la llibertat de les preses polítiques i exiliades, la despenalització total de l’avortament i l’opressió per les orientacions i identitats sexuals”.