transsexuals
Gavà, ciutat compromesa amb els drets de les persones transsexuals

L’Ajuntament de Gavà vol refermar avui, Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, el seu compromís amb els drets del col·lectiu transsexual. Alba Riba, regidora de LGTBI, ha manifestat que “la nostra ciutat, com a membre de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, celebrem aquest dia i volem refermar el nostre compromís amb aquest col·lectiu en la defensa dels seus drets i de les seves llibertats”.

En aquesta línia, Riba demana a la Generalitat que “doti la Llei 11/2004 de recursos i mecanismes per poder fer realitat aquesta despatologització ja que, ara per ara, ens trobem que tenim moltes problemàtiques en la seva execució i que aquest col·lectiu pateix molts estereotips”.

La regidora ha volgut fer una menció pel “darrer estudi que ha publicat la Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Trans i Bisexuales en relació a l’estat en què es troben els nens i nenes trans a dins de les aules, i que ens explica que estan patint casos de transfòbia i que el 58% es declara no segur a dins de les aules”. Segons Riba, aquesta dada “ens ha de preocupar i ens ha de moure a portar a terme accions concretes, i en aquest sentit volem assegurar als infants trans i a les seves famílies que, des de l’administració local, estem treballant i estem assegurant que Gavà és una ciutat segura per ells i que poden viure amb llibertat la seva identitat o la seva expressió de gènere”.

L’Ajuntament farà durant tota la setmana una acció comunicativa a l’Instagram de la Xarxa SAI (Servei d’Atenció Integral) de Gavà i, per tant, “convidem a la comunitat educativa i a les entitats culturals i esportives a que participin i a que coneguin aquesta via per conèixer els drets LGTBI i per poder rebre assessorament o assistència en casos de discriminació o de qualsevol tipus de violència”.