Gavà defensa els Drets dels Infants

Gavà va celebrar diumenge, amb una festa, el Dia Universal dels Drets dels Infants. Les activitats, d’un marcat caràcter lúdic i a la vegada reivindicatiu, es van viure al passeig Maragall i van estar organitzades, un any més, per l’Esplai El Mamut. En l’acte es va voler posar de manifest que “si bé és cert que aquí, en gran part, els drets dels infants estan garantits, a molts indrets del món no és així” i, a la vegada que “cal també veure els infants com a ciutadans del present que opinen i actuen, i als quals cal tenir en compte”.

Dia Universal dels Drets dels Infants

El 20 de novembre, Dia de la Convenció dels Drets dels Infants, serveix per recordar arreu del món els drets dels infants, conèixer-los i viure’l. La Convenció sobre els drets dels infants de Nacions Unides de 1989 és el tractat més ratificat de la història, amb més de 193 estats. Però el Dia Universal dels Drets dels Infants segueix sent un dia important per recordar que, malgrat la gran quantitat d’estats que estan adherits, encara hi ha nens i nenes que no els gaudeixen. Recordem que dels col•lectius més vulnerables, els infants són els que menys han avançat ja que se segueixen enfrontant amb un món desigual i que els condemna de per vida. A Espanya, Unicef ens diu que les altes taxes de risc de pobresa infantil arriben al 30,5%.
Aquesta convenció obliga tots els membres de la nostra societat a desenvolupar un paper clau en el benestar de la infància que es resumeixen en quatre principis bàsics: la no discriminació; la defensa del millor interès de l’infant; el dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament i el respecte a les opinions dels infants.

L’agenda 2030 de les Nacions Unides amb els objectius de desenvolupament sostenible incorpora la perspectiva de drets de la infància i aquesta és una nova oportunitat. És per això, que UNICEF posa èmfasi en l’aplicació per part dels governs dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en els apartats que tenen més impacte directe sobre la infància.

Sorollosa la batucada amb “7 de ritmes”