Gavà estrenarà platja per a gossos aquest estiu
Es va votar per primera vegada de manera electrònica

El Ple de l’Ajuntament de Gavà, en la seva sessió ordinària d’abril, celebrada aquest dijous, ha procedit a modificar les ordenances de tinença d’animals de companyia i la dels usos de la platja amb l’objectiu de crear un tram de platja del nostre municipi per tal que pugui ser gaudida per les persones amb els seus gossos, aquest estiu.

La sessió, que ha estat la primera presencial després de tot aquest temps de crisi sanitària en què es feia de manera virtual, també ha estrenat un nou sistema de votació electrònica, que, en el cas d’aquest punt, va rebre el suport del PSC, ERC, Podemos, Junts i el regidor no adscrit Miguel Ángel Ibáñez, i l’abstenció del PP.

L’equip de govern va explicar que “el projecte fa més d’un any que s’estudia” i que “tot s’ha fet amb molta cura, cercant l’espai més adequat, tant des del punt de vista tècnic, com medi ambiental, preservant el sistema dunar i amb el consens dels veïns”.

L’esmentada platja per a gossos serà la primera que hi haurà en la zona delta, raó per la qual el tinent d’alcaldessa, Èric Plaza, espera que “sigui un èxit” i ha assegurat que “es faran tots els controls pertinents perquè l’accés sigui correcte i es respectin totes les normes. Agents cívics vetllaran en tot moment perquè tot sigui així”.

El portaveu d’ERC, Miquel Roselló, va argumentar el suport dient que “sempre defensarem el respecte i ampliació dels drets dels animals” i que “per tal que l’espai funcioni i es consolidi cal que es vigili el correcte accés, el civisme i la neteja”

Des de Podemos, la regidora Estela Ortega, es va felicitar pel projecte recordant que “ja ho vàrem demanar nosaltres en el passat Ple i després de precisar que esperen que “l’espai sigui l’adequat” ha lamentat que “no s’hagi pogut preveure abans perquè els permisos no estaran en regla a l’inici de la temporada de bany”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Francisco Gavilán, després de demanar que l”‘Ajuntament sigui curós per evitar problemes de convivència” deia que “els gossos, que fan millor la nostra vida i tant estimem, mereixen aquest espai”.

Des de Junts per Gavà, Isidre Casas, destacava que, “en ser una iniciativa  pionera en el nostre litoral segur que serà un èxit, d’aquí que el paper dels agents cívics sigui clau per informar de les normatives i de la bona convivència”.

L’únic vot en contra va ser del PP. La portaveu, Mónica Parés, considera que la decisió  “ha estat precipitada” i no veu amb bos ulls que “es trenqui la continuïtat d’una platja, ja disminuïda pels temporals, amb un tram amb tanques”. També es mostra preocupada “per l’agreujament de la mobilitat si ve més gent atreta per aquesta novetat”

Finalment, el regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, només va assenyalar que “la tria de la ubicació estigui consensuada amb els veïns”.