Gavà, finalista de la Copa España Creativa
Gavà, finalista de la Copa España Creativa

Gavà, amb el projecte Hub ECUUS. Innovación en economía circular és una de les ciutats finalistes de la Copa España Creativa, un concurs adreçat a ciutats i territoris que presentin projectes innovadors.

La Copa Espanya Creativa és un disseny de Javier Mariscal que lliura la Asociación España Creativa Innovación en Red al projecte urbà o territorial, més creatiu i innovador de l’any a l’Estat. Cornellà és entre les sis finalistes en la categoria A (ciutats de més de 50.000 habitants), i Gavà, entre les de categoria B (ciutats de menys de 50.000 habitants), i amb la resta de categories sumen un total de 20 projectes seleccionats de tota Espanya.

La Asociación España Creativa Innovación en Red és una organització sense ànim de lucre, creada l’any 2016, amb l’objectiu d’impulsar la creativitat i la innovació a Espanya, a partir d’un nou model en xarxa de ciutats i territoris, un nou lideratge institucional i empresarial en base a la intel·ligència emocional, la investigació de nous models de negoci per a la creativitat i l’impuls del nou concepte de Ciutat Creativa i Territori Creatiu.

Els finalistes d’aquesta edició es van donar conèixer a Oriola (Alacant), el mes de gener, en el marc del VII Foro de Ciudades y Territorios Creativos de España, i es poden votar, fins al 22 de maig, a través d’una pàgina web.

Val a dir, que questa és la segona vegada en què l’Ajuntament de Gavà resulta finalista de la Copa España Creativa. A l’edició del 2018 va obtenir aquest reconeixement pel programa de participació ciutadana Junts Fem Barri.

El Hub ECCUS és un espai de col·laboració publicoprivada que neix amb l’objectiu de contribuir a avançar cap al nou model econòmic. A més de l’Ajuntament de Gavà, que el presideix, integren el Hub altres vuit municipis de tot l’Estat espanyol: Gijón, Las Rozas, Riba-roja de Túria, Sant Ferran, Sant Cugat, Sestao, Sevilla i Valladolid. També han subscrit la seva adhesió les entitats publicoprivades Aigües de Barcelona i CETAQUA, i els organismes privats TECH friendly, Vodafone, Iberdrola, Celsa Group, Roca Group i EDP