La plaça de Jaume Balmes acollirà la lectura d'un manifest i un minut de sllenci amb motiu del 25N
La plaça de Jaume Balmes acollirà la lectura d'un manifest i un minut de sllenci amb motiu del 25N

Des d’inicis de 2020 ja són 41 les dones assassinades per violència masclista a Espanya. El 25 de novembre, amb motiu del Dia internacional Contra la Violència Masclista, es farà a la plaça de Jaume Balmes, a les 12 hores, la lectura del manifest i un minut de silenci per mostrar respecte i homenatge a les dones assassinades per violència masclista en aquest any. L’acte es durà a terme seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

L’acte forma part de les activitats programades en el marc de la commemoració del 25N que sota el lema “L’altra pandèmia” gira al voltant de l’eix temàtic “Violència masclista en temps de la Covid-19” amb activitats en línia, majoritàriament. El mateix dia 25, a partir de les 11 hores, es farà una entrevista en línia a càrrec de Sonia Ricondo, experta en temes de violència masclista de l’Observatori de Noctàmbules que es podrà seguir a l’instagram de @radiogava. A las 19 hores tindrà lloc la taula rodona “Somos el grito de las que ya no tienen voz”, en directe a l’instagram @Gavajove.

Gavà se suma a la iniciativa Diposita aquí el teu masclismeLa elaboració de la guia “Gavà lliure de violències masclistes”, amb recursos clars i útils, una enquesta entre el jovent, un vídeo que reflecteix la situació de les dones durant el confinament i la participació en la campanya de l’Institut Català de les Dones, “Diposita aquí el teu masclisme!”, altres de les accions previstes.