Un any més es van lliurar distincions als docents que es van jubilar
Un any més es van lliurar distincions als docents que es van jubilar

L’Espai Maragall va acollir ahir a la tarda la inauguració oficial del nou curs escolar amb un acte que va comptar amb l’assistència d’una nodrida representació de la comunitat educativa local, representants de la Corporació Municipal i amb el Mag Stigman com a conductor, animador i presentador de l’acte.

L’acte va comptar amb les intervencions de diferents representants de la comunitat educativa, que des de diferents òptiques, van explicar experiències viscudes en aquest any i mig de pandèmia. Tots van remarcar el treball de la comunitat educativa i l’exemplar comportament de l’alumnat i les famílies. Concretament, van prendre la paraula Ana Flores, representant de la Coordinadora d’Ampas de les escoles públiques; Mónica García, presidenta de l’AMPA del col·legi Santo Ángel; Mari Carme Fernández, directora de la llar d’infants Rosaura Terrades; Laura Guilera, directora del col·legi Sagrat Cor; Susanna Igual López, inspectora d’educació i l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

L’alcaldessa, Gemma Badia va començar la seva intervenció reconeixent que “tinc una debilitat per l’educació” i va remarcar que “per a mi l’educació és la mare de totes les assignatures”. Per això des del principi va voler visitar les escoles i reunir-se amb les direccions i amb el GIPEC, el projecte educatiu de ciutat “penso que és molt important i que posa en evidencia que Gavà ha de ser, com ha dit la inspectora d’educació, una ciutat educadora i, per tant, teniu el meu compromís i el de tot l’Ajuntament per treballar colze a colze”.

Per a l’alcaldessa treballar vol dir “parar atenció a tots i cadascun dels centres educatius perquè tots absolutament tots, sou escoles, tots i totes fem escola”, també “invertir en la millora de les escoles públiques que fem cada estiu. Fins ara feiem una inversió inicial de 200.000 euros i l’any vinent passarà a 300.000 euros, és a dir un increment del 50%”. També, va assegurar, “potenciar la convocatòria de beques de l’entorn escolar i crear-ne de noves”

Badia va assegurar que treballar així mateix es plasma en actuacions com la primera escola bressol municipal que obrirà l’any 2023-2024 i en reclamar “a la Generalitat que exerceixi plenament com a administració educativa”. En aquest sentit, l’alcaldessa va tornar a demanar que es completi l’ampliació de l’Institut Escola de Gavà Mar i la reforma integral de l’institut de Bruguers. “Aquestes dues assignatures les tenim pendents i son molt importants per a la nostra ciutat perquè la qualitat de l’educació també depèn, moltes vegades, de la qualitat de l’entorn. Per tant, això és un tema que lluitarem des de l’ajuntament i continuarem demanant”

L’alcaldessa es va mostrar partidària de col·laborar per aconseguir els objectius i va agrair a la comunitat educativa i a les famílies de Gavà “la professionalitat i la capacitat d’adaptació per fer front a la pandèmia”. Gemma Badia va assegurar que l’exemple que s’ha donat durant aquest any i mig té un valor incalculable. “Les escoles, els instituts sou els millors indicadors que tenim per mesurar, més que mai, quina és la salut i l’ànim de la societat i, en aquest sentit, també la salut mental” i va concloure dient “Si l’educació evoluciona bé, Gavà anirà cada dia millor”.

Guardonats

En el decurs de l’acte es va fer el lliurament de reconeixements a les trajectòries de 16 docents que, fins el curs passat, van estar impartint classes . Van ser aquests:

Col·legi Sagrat Cor: Piedad Gómez López, Montse Nuez Jiménez i Juan Ruiz Gámez.

Escola Eramprunyà: Mercè Corcobado Lozano i María Teresa García Galcerán.

Escola Marcel·lí Moragas: Josefa de las Mercedes Pérez Ruiz.

Escola Salvador Lluch: Amèlia Almeda Ortega i Núria Ruiz Castell.

Institut de Bruguers: Ana Cobo Rodríguez.

Institut El Calamot; Rosa Martín Cidoncha i María Àngels Rodríguez Millet.

Institut Escola Gavà Mar: Montse Balsera García, Josep Lluís Ramón Benavent, Adelina Salmerón Moreno i Dolors Isabel Vaño Sanz.

Llars d’infants Josep Pallach: Amparo Ruisoto Saiz.

Al llarg de l’acte d’inauguració es va projectar un vídeo en que es recollia la tasca feta durant el curs passat i es donava la benvinguda al nou curs escolar. I de l’emoció del vídeo i al somriure que van provocar els números de màgia del Mag Stigman.