Gavà reivindica els drets de col·lectius LGTBI
Gavà reivindica els drets de col·lectius LGTBI

Gavà es va sumar aquest 17 de maig al Dia contra l’LGTBI-fòbia amb una concentració ciutadana a la plaça Major on es va llegir un manifest de “condemna a l’Homofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la fòbia a la intersexualitat” i es va reivindicar “la implementació definitiva de tots els drets” i “el compromís de la ciutat a seguir lluitant perquè Gavà sigui lliure de discriminacions i agressions LGTBI-fòbiques i on tothom pugui estimar a qui vulgui” comptant amb la complicitat del teixit social i comercial, i prioritzant que, tant infants com joves, sentin les escoles com espais segurs i comptin amb personal docent format, competent i sensibilitzat.

Segons l’alcaldessa, Gemma Badia, “és clau seguir commemorant aquest dia i seguir avançant perquè l’LGTBI-fòbia desaparegui. Les fòbies rauen de pors i desconeixement, d’aquí la importància de seguir fent formacions, sobretot als centres educatius, per construir un futur on imperi la tolerància, la sensibilitat i el respecte, i on tothom estimi amb llibertat, sigui quina sigui la seva orientació sexual o afectiva”.

Berta Montserrat i Andrea Peñalver, futures educadores infantils i integrants del col·lectiu, van llegir part del manifest. Ambdues consideren que “la pedagogia a les escoles és molt important” i creuen que quan exerceixen podran “orientar als infants que tinguin problemes”.

Per la seva banda, l’activista LGBTI, Carlos Andrés Tovar, va assegurar també que “cal seguir amb les reivindicacions i la lluita de les organitzacions socials per assolir una societat lliure de discriminació, perquè això no és una malaltia i tots i totes som ciutadans de primera categoria”.

Val a dir, que des de Gavà, fa temps que funciona el Servei d’atenció integral a la diversitat sexual, afectiva i de gènere i l’elaboració del primer Pla Local LGTBI de la ciutat per abordar l’assumpte de manera integral i marcant un full de ruta de la mà de les associacions, agents referents del col·lectiu i persones aliades, i també de la Comissió Jove LGTBI”