Gavà visibilitza els drets del col·lectiu LGTBI

Gavà se suma a la visibilització i promoció dels drets del col·lectiu LGTBI impulsant les jornades Octubre Trans. L’objectiu d’aquesta acció és propiciar un espai perquè les persones trans donin a conèixer les seves realitats, història i apostes futures en matèria de drets, oportunitats i inclusió social. En aquesta edició, s’amplia la programació amb quatre esdeveniments que se celebraran del 17 al 30 d’octubre. Destaquen l’obertura d’un espai de trobada per a les persones trans des de la xarxa SAI LGTBI, i una jornada de conferències a càrrec de Miguel Missé i Marta Aparicio amb un impro show de Vidda Priego.

La programació

La primera de les propostes serà el taller Corporalitat, trànsit i identitats: connectant amb el meu Self el 17 d’octubre a les 18 hores a La Casa Gran. En aquest espai, obert a persones d’entre 16 i 35 anys, es reflexionarà sobre el procés de construcció de la identitat de gènere, i es plasmaran les diverses maneres de connectar-hi.

El 19 d’octubre s’impartirà el taller vivencial titulat Treu la teva ploma! Narració fotogràfica per a la diversitat de gènere. L’activitat, que anirà a càrrec de les fotògrafes activistes feministes LGTBI d’Emilie Hallard i Emilia Celoria, es farà a les 18 hores al Nou Espai Sant Jordi i serà un viatge de memòria històrica per mitjà de la fotografia identificant aquells aspectes que caracteritzen la diversitat de gènere i plasmant-ho de manera visual.

La trobada Trans d´entitats LGTBI tindrà lloc el 26 d’octubre, a les 17 hores, a l’American Lake i constarà de dues ponències, amb Miguel Missé activista, sociòleg i persona encarregada de contribuir al disseny de les polítiques públiques del col·lectiu LGTBI i amb Marta Evelia Aparicio, psicòloga coordinadora del màster d´estudis de gènere i investigadora i professora del màster d’estudis LGTBIQ a la Universitat Complutense de Madrid. Per cloure es farà un impro show a càrrec de Vidda Priego, actriu, còmica, guionista i pedagoga teatral trans no-binària.

Finalment, el 30 d’octubre, a les 17 hores, a la Casa Gran es farà l’obertura de l’espai de trobada per a persones trans: La meva vida, la meva ploma! pensat per fer un acompanyament emocional davant de les vivències que es presentin en el procés de fer-se més propers a la identitat de gènere.

Les activitats són gratuïtes i les inscripcions s’han de fer a atenciolgbti@gava.cat