Gemma Badia
Gemma Badia, tot just abans de començar la seva intervenció d'aquest matí

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha presentat avui a empresaris i directius del territori les potencialitats de Gavà per abordar una recuperació econòmica i sostenible justa i innovadora en el marc Fòrum Empresarial del Llobregat a l’Hotel Porta Fira Santos de l’Hospitalet de Llobregat.

L’Espai Roca, Joncs i la Ciutat Esportiva de Can Torelló són alguns dels projectes estratègics destacats per Gemma Badia. L’alcaldessa ha assegurat que Gavà afronta aquest repte amb molta feina feta i preparada i que “els fons Next Generation ens donaran oxigen per desenvolupar l’agenda urbana que ens permetrà estar a l’altura d’allò que la societat ens demana. No tenim cap més opció que seguir-la, i això ho farem creant i aprofitant les oportunitats”.

L’alcaldessa s’ha referit a alguns d’aquests projectes estratègics que, si bé pivoten en l’àmbit econòmic, també comporten impacte social, transformació, integració mediambiental i projecció de la ciutat.

Un d’ells és l’Espai Roca, que comportarà la modernització d’un dels recintes industrials, compartit amb Viladecans, més grans de l`àrea metropolitana. La companyia centenària, ubicarà els nous headquarters, showroom, laboratoris i centres d’investigació i formació. S’impulsarà un parc empresarial especialitzat en la construcció sostenible i es crearà una nova àrea de centralitat amb nos espais públics, activitat terciària i equipaments Un projecte que no només reforçarà el posicionament econòmic de Gavà sinó que beneficiarà la ciutat en termes socials i urbans amb dotació d’habitatge assequible, nous equipaments, renovació d’espai públic, millores en la mobilitat de l’entorn i connexió entre nucli urbà i parc industrial.

També, o en el marc de desenvolupament de Gavà Ponent, la creació d’un nou sector productiu-ambiental: Els Joncs. Es tracta d’un sector de 79 hectàrees amb previsió d’usos industrials, logístics i terciaris que permetrà donar continuïtat a la franja d’activitat de sòls d’activitat econòmica que s’indentifiquen amb els valors ambientals i paisatgístics com a valors afegits.

Quant als projectes que han de projectar Gavà de la mà de l’esport, l’alcaldessa s’ha referit a la Ciutat Esportiva de Can Torelló.

Badia també s’ha referit h a l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, que “la pau acústica dels 7.000 veïns de Gavà Mar és una línia vermella molt clara, la qual cosa s’aconseguirà de dues maneres: una, mantenint el funcionament actual de l’aeroport; i dos, fent la seva ampliació de manera que aquelles aeronaus que se’n diuen “de dos passadissos” hagin de fer el gir en l’enlairament i, per aconseguir això, han de tenir prou recorregut per procedir a aquest gir. Aquesta és la fórmula que podria de tenir l’aeroport de cara a poder-se ampliar”.

Badia també ha parlat sobre els problemes que arrossega el Parc Agrari del Baix Llobregat: “Fa falta que les administracions públiques, especialment els Ajuntaments de Gavà, Viladecans i Sant Boi, trobem un punt per fer la pressió que cal, que va destinada sobretot al tema de compensacions, d’estructura del Parc Agrari, de model i, perquè no, també a totes les inversions de l’Agència Catalana de l’Aigua que a data d’avui potser estan planificades, i dic “potser” perquè nosaltres encara no les hem vist en ferm”.

“Les oportunitats de Gavà són evidents. Qualitat de vida i habitatge, entorn natural i visió mediambiental, salut i Esport… Aquest és el nostre segell, la nostra marca”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha conclòs la seva intervenció fent una crida a la suma, a treballar intensament i proactivament la col·laboració publicoprivada.