reunions de més de 10 persones
La Generalitat prohibeix ara a tot Catalunya les reunions de més de 10 persones

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest matí que prohibirà les reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit públic com en el privat. L’anunci l’ha fet en roda de premsa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha estat acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés. La mesura, que ja s’aplicava a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’estendrà ara a tot Catalunya.

El que no ha dit Torra és quan entrarà en vigor aquesta prohibició, tot i que la mesura ja ha estat avalada per un jutjat de Barcelona i no sembla que hagi de tenir problemes de tipus legals, com ha succeït en altres ocasions. La prohibició, però, té dues excepcions molt importants, ja que tant en l’àmbit laboral com en els transports públics no s’aplicarà i, per tant, no hi haurà cap límit en quant a nombre de persones.

La prohibició durarà en principi quinze dies a partir del moment en que entri en vigor, i la Generalitat manté a més la resta de restriccions vigents fins ara, com la prohibició de fumar al carrer si no es pot mantenir una distància interpersonal de seguretat, l’ús obligatori de mascareta a l’espai públic, o el tancament de locals d’oci a partir de la 1 de la matinada.

Tot això per mirar d’aturar l’extensió del coronavirus que, segons la Generalitat, “està en una situació preocupant”. Torra, de fet, ho ha justificat així: “El 70% dels contagis es produeixen en trobades amb la família i els amics, a les Illes Balears són el 74%, són percentatges força homogenis arreu, per això hem d’atacar aquí, per això hem decidit que prohibirem les reunions socials de més de 10 persones a tot el país, tant en l’àmbit privat com en el públic”.

Torra ha anunciat també un paquet de mesures de cara a l’inici del nou curs escolar. Entre les novetats hi ha la limitació de 20 alumnes per classe com a màxim a Primària i l’obligatorietat de l’ús de la mascareta als instituts. A més, la Generalitat anuncia la seva intenció de fer 500.000 proves a escoles i instituts entre el 15 de setembre i el 15 de novembre per detectar possibles positius per Covid-19.