Gran Premi de Marxa 2019
El podi femení absolut del GP de Marxa. (Foto:Jordi Lacambra)

Aquest passat dissabte es va disputar el tercer Gran Premi de Marxa ‘Ciutat de Gavà’, amb més d’un centenar d’atletes de totes les categories. Els participants, segons precisa el Club Atletisme Gavà, ens organitzador de la cita “van poder gaudir d’una matinal on la marxa va ser la prova reina, amb bon ambient i molta presència de voluntaris i col·laboradors de la casa”.

D’entre totes les curses, les més destacades van ser les dues absolutes, on hi van prendre part atletes junior, promeses i veterans. La guanyadora de la prova dels 5000 metres femení va ser Hinaco Monzón Iria Teijeiro, amb una marca de 25:24.3. Ella també va guanyar en categoria sub-18. Pel que fa als nois, el guanyador va ser l’atleta del CA Vilanova, Antonio Redondo, amb una marca de 22:48.3, essent també el guanyador màster.

El podi femení el va completar Raquel Léon, del CA Valladolid, segona, i Martina Puentedura, tercera, de l’ISS L’Hospitalet. Pel que fa als nois, Sergi Torner, de la UCA, va ser segon i Óscar Martínez, del Pratenc, tercer i guanyador a la categoria sub-18.

El Club Atletisme Gavà va ser el club amb més medalles, un total de 6 (amb un or, tres plates i dos bronzes), seguit de l’Agrupació de Catalunya, amb 4 medalles, i el CA Viladecans i el Pratenc AA, amb 3.

Pel que fa club gavanenc , la medalla d’or va ser per Nahuel Urcola en categoria sub-10 benjamí. Els podis de plata van ser per Érika Duro, en categoria sub-16 i en Rayan Marooufi i Carla Pérez, en sub-12. Les medalles de bronze, per a Lucia Morales, en categoria sub-14, i Laurens Díez, en sub-12.

El CA Viladecans va mostrar la seva superioritat en categories inferiors masculines amb dos ors en sub-12 i sub-16, aconseguits per Biel Elvira i Rubén Liste, que ja va guanyar l’edició passada. Rubén Villalonga va ser tercer a la mateixa categoria.

En acabar la prova, Maria Vasco, entrenadora del grup de Marxa del Club Atletisme Gavà i medallista olímpica, va explicar que “l’edició ha estat un èxit de participació i organització”, va donar les gràcies “als clubs del Baix Llobregat i a la resta del territori que han pres part en aquest gran esdeveniment”. Vasco, que esdevé una de les principals impulsores d’aquest Gran Premi, va ser l’encarregada de repartir els trofeus.