GSSP amb el transport públic
Miguel Herrera.

GSSP, a proposta de Podem, presenta aquest dijous una declaració política al Ple de l’Ajuntament de Gavà “instant als governs català i espanyol a incrementar les inversions en transport públic, especialment en les línies de rodalies de tren”.

El portaveu del grup municipal, Miguel Herrera, fa saber que “a Gavà tenim servei de bus i de tren i que, aquest darrer pateix sovint endarreriments” i recorda que “un informe d’ADIF assenyalava que, al 2015, hi van haver 302 incidències a rodalies de més de 100 minuts cadascuna, la qual cosa significa que, un de cada 4 dies, el servei va patir incidents greus”.

Herrera diu que “tant des de GSSP com des de Podem pensem que això és greu,sobretot tenint en compte que s’ha invertit un 50% més en línies d’alta velocitat que en rodalies”. Herrera cita també a Jordi Julià, president de la comissió d’urbanisme i mobilitat del Col·legi d’Enginyers de Catalunya, “qui assegurava que la decisió de prioritzar l’alta velocitat és política, i respon a l’aposta per un model, i no pas a criteris tècnics”. Així, demana que “la inversió respongui a les necessitats del dia a dia de la gent treballadora i sense acceptar com a excusa que manquen de recursos, perquè sí que hi havia diners per rescatar les autopistes per imports superiors als 2000 milions d’euros” i afegeix que “es tracta d’un tema important, perquè aquestes deficiències repercuteixen en accidents, com el patit el 8 de febrer, amb el xoc de trens que va provocar la mort d’una persona”.

GSSP demana també que “ADIF faci un estudi de totes les vies de tren per detectar possibles problemes de senyalització i frenada i per avaluar riscos”, i que “disposi els mitjans per evitar accidents”.