GSSP defensa el sistema públic de pensions

El grup municipal de Gavà, Sí Se Puede presentarà al Ple d’aquest dijous una declaració política en defensa del sistema públic de pensions. El text considera que “tant les reformes laborals de Zapatero, al 2010, com l’encara més virulenta de Rajoy, al 2012 han precaritzat les feines i han provocat un augment de l’atur. Com a conseqüència, han baixat les cotitzacions”. El portaveu d’aquesta formació a la ciutat, Miguel Herrera, assegura que “el resultat és un dèficit en la Seguretat Social, raó per la qual el govern ha anat buscar, de manera sistemàtica, els diners de l’anomenada guardiola de les pensions”.

La situació, segons Herrera, “és que el Fons de Reserva ha baixat dels 66.815 milions d’euros, al 2011, als 15.915 al 2016” i que “a dia d’avui, només hi ha cèntims per pagar una mensualitat. Això posa clarament en risc la qualitat i el futur d’aquestes prestacions. Una estratègia que connecta amb la visió neoliberal de les pensions, de manera que calgui acudir a bancs i a les asseguradores”.

Per tot plegat, Gavà, Sí se puede proposarà que “s’insti al Parlament i al Govern de la Nació a la derogació de las dues Reformes Laborals, ja que les seves nefastes conseqüències en la qualitat de les feines posen en risc la sostenibilitat i el futur de les pensions”.

També demanen que “per garantir pensions dignes es faci un increment anual, mai per sota de l’IPC” i que “en cap cas, les més baixes estiguin per sota del Salari Mínim Interprofessional”. Finalment, vol que “s’insti al Govern de la Nació a que se prohibeixi, per llei, la lliure disposició del Fons de Reserva de les Pensions per altres finalitats que no siguin, única i exclusivament, pagar les pensions”.