ACELL

Més de 300 participants en dos dies, procedents d’unes 18 escoles de tota Catalunya. Aquest és el balanç de les Jornades Escolars de Catalunya d’Atletisme organitzades a La Bòbila per la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual – ACELL. Han estat dos dies en què nois i noies han competit en diferents curses i concursos adaptats, amb l’objectiu de mostrar les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i fomentar l’esport i la pràctica d’activitat física. I és que, tal com afirma el director gerent de l’ACELL, Manel Algeciras, “l’esport els aporta beneficis no només físics, sinó sobretot a nivell social i inclusiu. Estan a una instal·lació ordinària, treballant amb professionals i, a més a més, es coneixen, viatgen, surten de l’escola, fan amics, aprofiten per guanyar hàbits… són beneficis de tot tipus”.

Fa uns quants anys que l’ACELL organitza aquest esdeveniment esportiu a La Bòbila, gràcies a una proposta inicial de l’escola Maria Felip, que sempre participa en les jornades. Algeciras ha agraït una vegada més la bona rebuda: “tenim la sort de comptar sempre amb l’Ajuntament de Gavà, que ja és com casa nostra, i venim aquí perquè són instal·lacions genials i ens tracten molt bé”.

L’alcaldessa de Gavà ha assistit al lliurament de medalles i també s’ha mostrat satisfeta de la celebració del campionat a La Bòbila. Segons Gemma Badia, “és molt important que hi hagi aquesta combinació entre esport i inclusió per tal de normalitzar moltes coses, sobretot amb nens i nenes de cursos escolars amb certes discapacitats, però que en jornades com la d’avui poden fer aquest acte de competir entre ells i rebre un reconeixement. Se’ls veu cara d’il·lusió, de passar-s’ho bé, de gaudir”.

ACELL

Més de 50 anys treballant per la inclusió

La Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL és una entitat sense afany de lucre que té com a principal objectiu millorar la qualitat de vida del col·lectiu i fomentar la seva inclusió a la societat a través de l’esport i el lleure. A Catalunya, l’esport de les persones amb discapacitat intel·lectual va començar l’any 1971 a partir de la necessitat de centres i institucions de coordinar-se en matèria esportiva i lleure. L’ACELL va ser creada, aleshores, per impulsar la pràctica esportiva del dia a dia, oferint un servei complet i professional. El 1997, l’Agrupació Catalana d’Esports i Lleure per a Disminuïts Psíquics (la nomenclatura antiga de l’ACELL) va ser reconeguda pel Secretariat General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya com a federació esportiva, dedicada al foment, l’organització i la pràctica de diferents modalitats esportives i activitats de lleure, passant-se a denominar Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics – ACELL. L’any 2013 es va tornar a canviar el nom pel de Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual – ACELL.