Josep Pañella, president de la junta de la Cooperativa Agropecuària
La nova junta de la Cooperativa Agropecuària de Gavà

Josep Pañella ha estat reelegit com a president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà per als pròxims quatre anys. L’assemblea de l’entitat va donar suport a la candidatura, l’única que es va presentar, que ell encapçalava i que està formada pel mateix equip que el va acompanyar en l’etapa anterior. La Junta està integrada per Josep Pañella, president; Salvador Barri, vicepresident; Joan Ramon Taberner, tresorer; Joan Llopis, secretari, i els vocals Joan Bordas, Joan Figueras, Pedro González, Isidre Margarit, Ernest Mestres i Josep Vallés.

Durant l’assemblea, Pañella va fer balanç de la gestió i va destacar entre altres temes el canvi d’estatuts, l’asfaltat de camins i neteja de corredores, els convenis amb l’Ajuntament, el canvi de logo de l’entitat, les campanyes de publicitat per informar que tothom pot comprar productes a la Cooperativa, la creació del Mercat de Pagès i el Tast de Calçot.

El reelegit president va presentar les seves propostes de cara als pròxims anys. Una de les preocupacions de la pagesia, ha explicat Josep Pañella és la qualitat de l’aigua de reg: “Estem treballant amb l’Ajuntament, la Generalitat i el Parc Agrari per solucionar aquest greu problema. És un dels nostres temes prioritaris” com també ho és, va remarcar Pañella, l’ordenació de la zona agrícola: “Hi ha molt trànsit en els camins agrícoles i s’han de delimitar bé les zones”.

La nova junta treballarà per aconseguir una marca de qualitat del calçot i de l’espàrrec de Gavà: “Ens agradaria la denominació d’origen, però sembla que és un tema molt complicat”. Altra proposta afecta la Fira d’Espàrrecs: “Volem parlar amb l’Ajuntament i els socis perquè de cara a properes edicions de la Fira ens agradaria que les escoles hi participessin en la modalitat de paneres de llavors. També volem consolidar la Festa del Calçot”.