Isidre Casas, portaveu del GRup Municipal Junt per Gavà
Isidre Casas, portaveu del Grup Municipal Junts per Gavà

A l’hora d’escriure aquest article recordava un serie d’èxit a TV3 que de ben segur molts i moltes recordareu i que s’anomenava «El cor de la ciutat». Perquè el nostre repte en els propers mesos serà reconnectar amb els nostres veïns i veïnes des del cor de Gavà, el cor econòmic, el cor social, el cor cultural i el cor nacional. Perquè és autèntic, emocional, inclusiu, funcional i, sobre tot, vital. Perquè haurem d’escollir entre la inèrcia dels de sempre i la resignació d’alguns enfront la determinació i les ganes d’un canvi solvent.

Perquè tenim al davant una triple cruïlla: el progrès econòmic i social, la fortalesa de la nostra llengua i de la nostra cultura com a factors d’integració i cohesió i la vigència de les nostres aspiracions nacionals. Perquè cal fer política des de la proposta, des de la innovació i des de la cooperació. Perquè cal prioritzar la creació d’oportunitats potenciant l’activitat industrial i el comerç de proximitat, sense progrès econòmic no hi ha progrès social.

Perquè convivència també vol dir seguretat, l’espai públic ha d’esdevenir espai de comunitat, de respecte i de civisme. Perquè l’accés a un habitatge digne i assequible suposa l’increment de les oportunitats d’arrelament del nostre jovent. Perquè la migració del cotxe privat cap al transport públic s’ha de fer des del convenciment i no des de l’avorriment. Perquè hi han importants projectes de ciutat que no s’han d’imposar, s’han de consensuar.

Perquè cal desburocratitzar la relació de la ciutadania amb l’Ajuntament i millorar els protocols d’atenció. Perquè la participació ciutadana ha de ser un eix vertebrador i no un eslògan.

Per tot això i molt més volem tornar a fer bategar «el cor de la ciutat». Perquè som #GentDeGavà, som #GentDeDebò.