Junts per Gavà celebra la Diada 2018
Junts per Gavà fent la seva ofrena floral.

Junts per Gavà ha defensat amb fermesa “la República Catalana i el camí pacífic per assolir-la” durant les ofrenes florals al monuments dels Màrtirs del Setge del 1714 organitzada, a Gavà, la vigília de l’Onze de Setembre pels col·lectius favorables al sobiranisme. El seu líder i president del PDeCAT a la ciutat, Isidre Casas, assegurava que seguiran defensant “la pau, la llibertat, la convivència i el respecte democràtic perquè són els valors que ens identifiquen com a poble, així com el respecte a les nostres institucions i als nostres drets i dignitat”. Casas recorda que “mai hem abandonat el camí de la democràcia i l’escrupolós respecte a la voluntat de la ciutadania” raó per la qual, entén que “és més important que mai que la mobilització al carrer segueixi sent massiva i mantingui la seva transversalitat i concòrdia”

Casas subratlla que “l’Estat ha actuat per destruir l’esperit cívic del poble català, primer des dels seus aparells, i ara des de la bases per alterar la convivència. Nosaltres seguim al costat del diàleg i, des del respecte a la diversitat, demostrarem que, malgrat les dificultats, el dolor i les incerteses, res no ens pot robar l’esperança i el coratge. L’1 d’Octubre es va iniciar un nou camí i sabem que serà llarg i complex”.

En nom de Junts per Catalunya, Joan Ramon Casals, que també és alcalde de Molins de Rei també va fer “una crida a la mobilització pacífica per reclamar la llibertat i els drets fonamentals bàsics com a poble, tot i la repressió”. Casals recorda que “malgrat i la nostra voluntat de diàleg, la resposta ha estat a empresonar gent i tenim un govern legítim a l’exili. Ells són els qui han utilitzat les vies unilaterals per acabar amb els drets del nostre país. Davant d’això, que tinguin clar que nosaltres ni farem cap renúncia, ni cap pas enrere”.