kaicycles

L’espai Cúbic de Viladecans va acollir ahir la quinzena edició dels Premis Delta a les millors iniciatives empresarials, organitzats cada dos anys pels ajuntaments de Gavà, Castelldefels, El Prat, Sant Boi i Viladecans. L’objectiu és fer valdre les empreses ubicades a cadascun d’aquests municipis, posant enguany especial èmfasi en aquelles que promouen iniciatives empresarials en concordança amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Altres criteris que es valoren són la innovació, la viabilitat, la capacitat i experiència de l’equip i l’impacte sobre el territori. A la cerimònia de lliurament de premis es va anunciar l’empresa guanyadora de cada ciutat, d’entre tres finalistes. A Gavà va ser Kaicycles, dedicada al disseny i fabricació d’artefactes nàutics a pedals o amb motor elèctric. El guardó el va recollir Manuel Francisco Sandoval, pare del gerent de l’empresa, Ramon Francisco, que va assegurar que el seu fill “ja coneix la notícia i està molt content. En aquests moments es troba als Emirats Àrabs promocionant l’empresa, per això no ha pogut venir”. Francisco pare va explicar que Kaicycles fa embarcacions “per estimar la natura”, i que “tenen una varietat d’opcions que els fa diferents de tot el que hi ha al mercat en aquest moment, ja que també es poden personalitzar en colors i mides, es fan a mà… suposo que això és que ha valorat el jurat i, sobretot, que són sostenibles”. L’empresa va rebre el 1r premi d’innovació al Saló Nàutic de Barcelona de 2019 i ja s’està promocionant internacionalment.

kaicycles
Manuel Francisco Sandoval va recollir el premi per Kaicycles de mans de Jordi Tort.

Les altres dues empreses gavanenques finalistes van ser [IN] Perfecto, dedicada a l’elaboració de productes artesanals i ecològics, principalment de formatge vegà, i Premium Delevent, que lloga mobiliari i revestiments de terra reciclats i reciclables per a esdeveniments de tota mena. Jordi Tort, primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Gavà, va lliurar el trofeu i els diplomes, i es va mostrar molt satisfet del nivell de les empreses d’aquesta edició: “El Delta del Llobregat és una zona d’innovació, un pol d’atracció d’empreses, ho veiem constantment a Gavà amb l’arribada de noves empreses i també de noves persones amb talent. Això està molt en línia amb aquesta estratègia d’economia circular que estem treballant a Gavà des de 2016, i que continuarem treballant, perquè el futur és el canvi d’aquesta economia lineal a una economia d’aprofitament i reaprofitament de recursos”.

A més de les presentacions de totes les empreses candidates, l’acte final d’aquests Premis Delta 2023 va tenir dues taules rodones, una sobre el paper del sistema de coneixement català i les entitats socials en la implementació de l’agenda 2030 i els ODS, i l’altra sobre els ODS com a estratègia de canvi, creixement i innovació a les empreses. Ambdues van comptar amb la presència d’empreses, entitats i centres de coneixement de la zona del delta del Llobregat. Els i les assistents també van poder gaudir de l’actuació del duo Mel & Jan i d’una performance sorpresa de La Fura dels Baus.