La ciutadania opina sobre el pressupost municipal del 2023
La ciutadania opina sobre el pressupost municipal del 2023

Una setmana després d’haver-se aprovat, de manera inicial, al Ple Municipal, el pressupost de l’Ajuntament per a l’any vinent, el comptes es van sotmetre, aquest dijous a una audiència pública, on el tinent d’alcaldessa Jordi Tort va detallar la distribució prevista de la despesa i va precisar que “davant la situació d’incertesa econòmica hem vetllat per prioritzar en les polítiques socials i el manteniment de la ciutat i congelar taxes i impostos per evitar noves pressions fiscals a les famílies”.

Els grups de l’oposició que van assistir a la sessió també van valorar els comptes. El regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, considera que “són electoralistes perquè al maig hi ha municipals i es prometen projectes que no s’han fet, tot i estar contemplats en anteriors pressupostos, amb l’objectiu de cercar el vot”.

La portaveu del PP, Mónica Parés, afirmava que “són pressupostos dissenyats a voluntat de Pedro Sánchez que no miren les necessitats de la gent i no contemplen cap ajut, ni per afrontar l’escalada de preus de l’energia ni l’encariment de la cistella de la compra” i afegia que “s’ha de recordar que gestionem els diners de la ciutadania i cal ser especialment sensibles i curosos”.

El portaveu de Junts per Gavà, Isidre Cases, va defensar “uns pressupostos més socials i un major suport al teixit associatiu local” i creu que cal una major inversió malgrat el que diguin els grans titulars”.

El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, assegura que “els comptes no són correctes ni realistes, perquè no responen a les necessitats existents” i posava com a exemple que “el pressupost de Presec no creix, malgrat l’increment de salaris dels empleats i l’encariment energètic”.

El portaveu de Ciutadans, Francisco Gavilán, també qualifica els comptes de “poc socials i realistes” perquè “ no tenen en compte la situació d’inflació, ni l’increment del preu de l’energia ni les pèrdues d’ingressos per la mala gestió de l’impost de la plusvàlua per part del govern central”.