FAGA celebra 20è aniversari

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Gavà (FAGA) commemora, aquest 2017, el seu vintè aniversari raó per la qual s’estan organitzant diferents actes. Un d’ells va ser el berenar que va tenir lloc a la seva seu actual, situada al carrer de Guifré el Pilós, on hi acudiren diverses autoritats municipals encapçalades per l’alcaldessa Raquel Sánchez. Durant la trobada també es va fer la descoberta d’una placa de record a l’interior de l’equipament i els antics responsables de l’associació van recordar “els inicis i l’evolució” de la mateixa quan “un petit un grup de familiars de malalts van decidir impulsar el projecte per poder fer front a la seva difícil situació”. A partir d’aquí es va aconseguir el suport municipal, al 2007, es converteixen en un centre. El seu espai de reunió ha canviat i millorat amb el anys i la implicació de més persones han permès convertir la FAGA en una referència arreu de Catalunya.

L’alcaldessa de Gavà els va reconèixer “el mèrit que és fruit de la perseverança, l’esperit d’entrega i la solidaritat de moltes persones” i els va animar a seguir perquè “la tasca que feu és molt important, no només ala nostra ciutat sinó ala municipis de l’entorn com Viladecans, Begues o Sant Climent”. Sánchez s’ha compromès, des de l’Ajuntament a “seguir donant-vos suport. Estarem al vostè costat en tot allò que pugueu necessitar, sempre tenint present vosaltres teniu les vivències i sabeu quines són les necessitats perquè compteu amb els professionals i els voluntaris”.

El president actual de la FAGA, Albert Arnau, explica que “a l’actualitat l’entitat té una cinquantena de pacients que ocupen tots els horaris de matí i les tres tardes de la setmana” i que l’objectiu primer passa per “procurar donar-los el millor servei possible i lluitar per obtenir més recursos que ens permetin atendre la demanda creixent”. Arnau també precisa que “la tasca de sensibilització de la malaltia entre la població també és important, per això seguirem fent activitats com ara xerrades o la caminada”.