La platja de Gavà renova la Q
Platja de Gavà.

La platja de Gavà revalida la Q de Qualitat Turística, un distintiu que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que acredita la qualitat del servei de les instal·lacions ubicades a la platja i la seva gestió. Aquesta acreditació es va aconseguir per primera vegada al 2010 i des de llavors s’ha renovat cada temporada.

La “Q” assegura la qualitat, seguretat, el rigor i la professionalitat dels serveis que s’ofereix a la platja gavanenca. En concret fa referència als equipaments d’ús públic; els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus; els dispositius de seguretat, salvament i socorrisme; els serveis de mobilitat; els serveis turístics i d’informació; els accessos a la zona de bany; els serveis higiènics i els serveis dels establiments d’oci.

En la seva línia de millora en la prestació de serveis als usuaris i usuàries de les platges de Gavà, aquesta temporada ha entrat en servei una nova torre d’intervenció i vigilància que ha facilitat i millorat les prestacions de seguretat, salut i protecció dels socorristes en el seu lloc de treball.

L’Ajuntament manté el Pla de Mobilitat Sostenible a la Platja durant la temporada de platja amb l’objectiu de garantir la tranquil·litat i la convivència entre l’afluència de visitants amb la qualitat i el respecte a l’entorn. Aquest objectiu passa per afavorir el transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta, restringir l’aparcament lliure per a una major fluïdesa i pacificació dels carrers i espais públics.

Altres accions incloses ha estat el reforç de la vigilància policial al barri marítim, sobretot els caps de setmana. Aquest estiu s’han incorporat agents interins i agents cívics que han actuat com a auxiliars de mobilitat.

Així mateix, cal afegir els serveis de neteja i manteniment a càrrec de l’AMB i de l’empresa municipal PRESEC i el control periòdic de la qualitat de l’aigua i de la sorra, a més d’una àmplia oferta de serveis de lleure amb guinguetes de begudes i gelats, una base nàutica, dues zones públiques d’avarada d’embarcacions sense motor, jocs infantils i espais per a la pràctica esportiva.

Un altre aspecte a remarcar és Punt d’Informació Turística, ubicat en un mòdul a tocar del monument de la Vela, on el visitant ha trobat tota la informació de l’oferta cultural, gastronòmica, comercial i de lleure de Gavà així com el plànol on es detallen tots els punts d’interès.

Aquesta certificació s’afegeix a la Bandera Blava, el segell Biosphere i la Bandera Ecoplayas

Altres distintius

La platja de Gavà compta amb altres distintius que s’atorguen tenint en compte la millora en els serveis que es presten, la preservació de l’entorn i la neteja del litoral.

Aquestes acreditacions són:

Bandera Blava, que es va rebre per primer cop l’any 2011. Aquest distintiu l’atorga un tribunal internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Bandera Ecoplayas obtingut per primer cop l’any 2016. Aquest distintiu és un reconeixement al manteniment i millora de les accions impulsades en la gestió sostenible de la platja valorant aspectes com la preservació de l’entorn, el manteniment i neteja del litoral, l’accessibilitat i la seguretat.

-Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, que té com a objectiu orientar la qualitat turística cap a la sostenibilitat