platges
Raquel Sánchez, aquest matí visitant les platges de Gavà

La temporada de platges a Gavà s’inicia el dissabte 8 de juny amb la posada en marxa de tots els serveis i equipaments necessaris. Entre aquests serveis en destaca el Punt d’Informació Turística ubicat al costat de la vela; el dispositiu de prevenció, salvament i socorrisme que estarà operatiu tots els dies de 10:00h. a 19:00h.; i el reforçament de la vigilància per part de la Policia Municipal, entre d’altres.

Coincidint amb aquest inici de temporada també s’engegarà el dispositiu de Mobilitat Sostenible a la Platja que pretén avançar cap a una mobilitat més sostenible que faci compatible el caràcter lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà-residencial del barri de Gavà Mar i els seus valors mediambientals.

L’alcaldessa en funcions de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí la zona litoral gavanenca i ha recordat, en relació a aquest dispositiu, que “pretén garantir la tranquil·litat i la pacífica convivència donada l’afluència de visitants que ve a les nostres platges, volem garantir la qualitat, la tranquil·litat i el respecte a l’entorn i al medi ambient en el barri de Gavà Mar”.

Sánchez també ha volgut destacar que “durant els mesos d’estiu rebem l’afluència de moltes persones que venen a visitar la nostra ciutat i això és una bona noticia perquè demostra la qualitat mediambiental i el nivell de prestació de serveis que oferim a les nostres platges”.

El dispositiu arriba a la tercera edició avalat per un descens significatiu de l’entrada de vehicles al barri marítim durant els mesos d’estiu, concretament un 5,2% a l’estiu de 2018 i un 6,8% en 2017. A més, l’ús del transport públic s’ha incrementat prop del 70%, fruit de la gratuïtat de la línia urbana GA1 durant els caps de setmana i festius, que ha registrat un increment d’usuaris del 62,6% entre 2018 i 2016, així com de les millores de les línies L94 i L95 quant a freqüència de pas i itineraris, amb un creixement global del 7,7% respecte al 2016.

L’alcaldessa en funcions ha aprofitat la visita al barri de Gavà Mar per comprovar in situ l’estat de les diverses obres que s’estan duent a terme des de fa ja mesos. Sánchez ha recordat que “el nou Pla Director del barri ens permet anar fent inversions en els carrers de Gavà Mar que, degut al pas del temps i a la seva peculiar naturalesa per qüestions com ara que estan al costat del mar i que tenen afectacions a causa de les arrels dels pins, molts d’ells no estan en un bon estat i per tant hem començat a invertir en la seva millora”.