L'alcaldessa i l'inspector de la Policia Municipal de Gavà amb els 11 nous agents
L'alcaldessa i l'inspector de la Policia Municipal de Gavà amb els 11 nous agents

La Comissaria de la Policia Municipal de Gavà ha acollit avui la pressa de possessió oficial dels 11 nous agents del cos, 9 homes i 2 dones, la incorporació més gran dels darrers anys. En el procés de selecció, que es va fer fa uns mesos, es van presentar més de 700 persones.

L’alcaldessa, Gemma Badia ha presidit l’acte en companyia de l’inspector Pere Rivas i els tinents d’alcalde de l’àmbit de Serveis Centrals, Desenvolupament Econòmic Sostenible, Projecció de la ciutat i Esports, Jordi Torts i el tinent d’alcaldia de l’Àmbit de Manteniment i Qualitat de l’Espai Públic i els Barris, Èric Plaza.

L’inspector de la Policia Municipal ha assegurat que les noves incorporacions “ens possibilitarà reforçar els serveis de proximitat i tenir més presència en els diferents barris de Gavà”. L’inspector va agrair la col·laboració de l’Ajuntament ja que tenir una policia moderna “que pugui donar resposta a les diferents necessitats de la ciutadania no depèn només de la pròpia organització policial sinó que hi ha d’haver-hi una voluntat política i com es pot veure amb la incorporació d’aquests 11 agents existeix”. Pere Rivas va finalitzar donant la enhorabona als nous agents, va recordar que la professió de policia es basa en “la voluntat de servei” i on “la transparència, l’exemplaritat, el seny, la temprança, la responsabilitat, el coratge i el coneixement haurà d’estar present en el vostre dia a dia”.

Després de la signatura de l’acta de la pressa de possessió per part de cadascú dels agents va prendre la paraula l’alcaldessa que va assegurar que “per a mi es un honor tenir-vos a Gavà, una ciutat eminentment segura com demostren les estadístiques”. Gemma Badia va informar que “és la incorporació d’agents al cos més important dels darrers anys” i va assegurar que “l’ampliació de la plantilla permetrà potenciar la policia de proximitat, amb més presència als barris per enfortir la prevenció i la percepció de seguretat, i crear la figura de policia assistencial, així com per donar un millor servei d’atenció i protecció a les víctimes més vulnerables”. L’alcaldessa també ha recordat que la funció de la policia és ser “el garant de la seguretat i de la democràcia, és a dir que els veïns i les veïnes puguin ser lliures i això no és un discurs de dretes, això és un discurs d’aquest govern” i que des de fa anys des del govern local s’està treballant en el nou replantejament de la prefectura donant-li una nova empenta “que hem considerat que feia falta”.

La plantilla actual de la Policia Municipal de Gavà esta integrada per 80 membres. Els 11 nous agents són: Vanessa Casas, Cristian Castilla, Alejandro Cuesta, Guifré Fernández, Raul Jaen, Sergio López, Javier Lugo, Noemi Moreno, Hichem Nasr, Daniel Ruiz i Sergio Sánchez.