El cartell de Sant Jordi 2022 ja és visible als carrers de Gavà
El cartell de Sant Jordi 2022 ja és visible als carrers de Gavà

La Diada de Sant Jordi tornarà a recuperar aquest any l’essència d’abans de la pandèmia amb una Rambla plena de parades de venda de roses de llibres, i d’activitats culturals i de lleure, després de dos anys  d’absència dels elements que fan especial i únic el 23 d’abril.
Floristeries, llibreries i entitats de la ciutat hi seran presents.  També en altres punts de la ciutat hi haura al llarg del dia venda de llibres i roses.

A més com era habitual les biblioteques tornaran a sortir al carrer i s’instal·laran a la Rambla, on hi haurà un espai familiar i acollidor en el qual els més petits podran gaudir  d’un taller per crear un punt de llibre i una trentena d’escriptors locals signaran els seus llibres al llarg del dia.

No hi faltarà tampoc un cercavila de Sant Jordi on la Cia Aristàlia farà una performance  musical amb el cavaller la princesa i el drac passejant pels llocs amb més ambientació.
D’altra banda Gavà Flama i Caliu convida a tothom a una ballada de sardanes amb La principal de Terrasa a la torre Lluc a partir de les 18 hores.

Dies abans tindran lloc presentacions de llibres, entre ells Petges/Huellas de Joan Albert de la Peña i Antonio Hervás Amezcua i les biblioteques Josep Soler Vidal i Marian Colomé celebraran activitats relacionades amb la llegenda de Sant Jordi per als més petits de la casa, entre ls quals destaquen un kit sorpresa de Sant Jordi.

Programació Sant Jordi 2022

Fins al 23 d’abril. Exposició ‘Quan parles fas màgia!’ creada per la Secretaria de Política Lingüística i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, forma part d’una campanya del Voluntariat per la llengua. A partir de la metàfora de la màgia, focalitza l’atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua. Lloc. Biblioteca Josep Soler Vidal

Dimarts 19 d’abril. 17.30 h. Albert Estengre: La llegenda de Sta. Jordina. Sant Jordi va vèncer el drac i va guanyar moltes batalles, però el dia que va caure ferit va tenir sort de trobar a Santa Jordina que el va salvar. Lloc. Biblioteca Josep Soler Vidal

Dijous 21 d’abril. 18 h. Nascuts per llegir. Els colors del drac. A càrrec d’Elisabeth Ulibarri. Infants de 0 a 3 anys.Del seu món màgic, els dracs ens porten tot de colors que serveixen per jugar, què pots ser els voldreu provar? Els nostres amics els dracs us conviden a jugar amb tot el que han portat. Lloc. Biblioteca Marian Colomé

Divendres 22 d’abril. 17.30h. Lliurament del premi:  Sorteig Premis Oscar 2022. Activitat emmarcada en els actes de la Revetlla de Sant Jordi. Per celebrar la 94a edició dels Premis Oscar, durant el mes de març les biblioteques de Gavà han fet un sorteig per posar a prova els coneixements dels usuaris sobre la història d’aquests premis de l’Acadèmia de Hollywood. Lloc. Biblioteca Josep Soler Vidal

20 h. Presentació del llibre de poesia i art, titulat “Petges/Huellas”, a l’Espai Maragall. Joan Albert de la Peña Guasch i Antonio Hervás Amezcua presenten aquesta obra en un recital de poesia, música i art. Organitza: Fundació Hervás Amezcua. Lloc. Espai Maragall. Més informació i venda d’entrades a www.espaimaragall.cat

Divendres 22 i dissabte 23 d’abril

Kit sorpresa de Sant Jordi. Durant la revetlla i el Dia de Sant Jordi, les Biblioteques de Gavà han preparat uns kits Sorpresa per agafar en préstec. Cada kit inclou una bossa de les Biblioteques de Gavà amb quatre documents sorpresa recomanats pels bibliotecaris i en algun d’ells podreu trobar entrades gratuïtes per espectacles.

Dissabte 23 d’abril a la Rambla de Gavà.

Estand de les Biblioteques de Gavà.

11 a 14h i de 16 a 20h. Fira d’escriptors locals. Una jornada en que els autors/es locals podran signar els seus llibres a la ciutadania.

Taller infantil per crear un punt de llibre. Taller infantil  autogestionat de punts de llibre amb la imatge del Guspirus, el personatge de les biblioteques de Gavà.

17.30 hores. Cercavila de Sant Jordi. La Cia Artistàlia ens farà gaudir d’una performance musical dinàmica per celebrar la diada pels carrers de Gavà. St. Jordi, la princesa i el drac passejaran pels llocs amb més ambientació fent gaudir al públic amb el seu espectacle.

18 hores. Ballada de Sardanes de Sant Jordi , a càrrec de La Principal de Terrassa. A la Torre Lluc a les 18.00h, organitza Gavà Flama i Caliu de la Sardana.

Jornada solidària

En el marc de la festivitat de Sant Jordi el restaurant Tasta’mm ha organitzat durant tot el 23 d’abril una jornada solidària amb tot un seguit d’activitats, que es desenvoluparan tant al mateix restaurant com en el seu entorn. Els beneficis serviran per ajudar a l’ONG ACCeDe en les tasques que està portant actualment a la ciutat de Varsòvia ajudant als refugiats que no volen seguir a Ucraïna i que estan arribant allà.