L'alcaldessa va explicar les diferents actuacions que es faran al barri
L'alcaldessa va explicar les diferents actuacions que es faran al barri

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha mantingut amb els veïns i veïnes del barri una trobada emmarcada en el programa l’alcaldessa als barris en què ha presentat el futur projecte de Llevant Mar així com actuacions de millora de l’espai públic. La trobada que va tenir lloc, ahir a la tarda, al gimnàs de l’Institut Escola Gavà Mar va servir perquè el veïnat fes arribar a l’alcaldessa dubtes, peticions i suggeriments.

L’alcaldessa va estar acompanyada de la tinenta d’alcalde i regidora del barri Gemma Badia, l’arquitecta Silvia Muntaner i els autors del projecte de Llevant Mar, que van fer una explicació detallada.

Sobre Llevant Mar l’alcaldessa va dir que “serà un projecte molt positiu per al barri”. Raquel Sánchez va explicar que aquest és un projecte “que ve de lluny. Crec que s’ha millorat molt la proposta que hi havia l’any 90 des de la perspectiva de l’urbanisme, del resultat de la qualitat de l’espai públic que tindrem”.

Els assistents van plantejar preguntes i dubtes que anaven des tipus d’habitatges, la densitat de la zona, l’afectació al medi ambient, els serveis comunitaris i l’impacte acústic dels avions entre altres qüestions. L’alcaldessa va assegurar que “el sector de Llevant Mar és una iniciativa privada que té els informes favorables d’Aena i tots els informes ambientals que corresponen i com tal tenen tot el dret a desenvolupar aquest sector i nosaltres com a Ajuntament a vetllar i supervisar perquè el projecte des del punt de vista de l’impacte, de la repercussió i de la transformació de l’espai públic sigui el millor”. Sánchez també va remarcar el fet que es farà un important treball de recuperació de les dunes “que en aquella zona estan molt degradades” així com que “l’Ajuntament disposarà de dos peces de sòl que destinarà a equipaments”.

 Urbanització i asfaltat de carrers

A la trobada també es van explicar altres projectes com la urbanització integral del carrer de Palafrugell emmarcada en el Pla d’Ordenació de l’Espai Públic que es va elaborat l’any 2017 i que ja s’ha plasmat en una primera intervenció, l’any 2019, als carrers Llançà, i Arenys i un tram de l’avinguda Europa.

Les obres, segons va explicar l’arquitecta Silvia Muntaner, es troben en període de licitació i es preveu que s’inicien després de Setmana Santa i tindran una duració de quatre mesos: “A la intervenció al carrer de Palafrugell es manté la secció regular que hi ha, tindrem voreres de dos metres a banda i banda i només una línia d’aparcaments. Es treu només un arbre i en canvi es planten tres pins més”. A la intervenció també es posaran unes barreres “envoltat tot el que es la massa d’arrels del pi per evitar que es tornin a aixecar els carrers. En els anteriors carrers ja ho vam fer i garantim que les actuacions siguin més duradores. A nivell d’ús del carrer es manté amb un carril que va cap a mar i un altre que va cap l’avinguda Europa com ara”.

L’Ajuntament també està treballant en el projecte dels carrers Vandellós i Ametlla que es troben en molt mal estat. La proposta quant al carrer Ametlla és que sigui de prioritat invertida, és a dir, podran passar els cotxes i es mantindrà una banda d’aparcaments, mentre que el carrer Vandellós serà completament per a l’ús dels vianants. En calcula que abans de dos anys no es podran iniciar els treballs en aquests dos carrers.

Finalment es va anunciar l’inici de la campanya d’asfalt que enguany té “un pressupost de més de mig milió d’euros, dels quals el 40% es destinaran a treballs a carrers de Gavà Mar”, va explicar Gemma Badia.

A finals de maig es preveu l’inici de les obres d’asfaltat, que tenen una durada de dos mesos, als carrers de Tamarit, de l’Ampolla, de Calafell, de Sitges, de Cubelles, d’Alcanar, de Llevant, de l’Ametlla i puntualment a l’avinguda Europa i el carrer Tellinaires.