Xavier Escoriza i els seus pares amb Gemma Badia, Jordi Tort i Luis Guitart
Xavier Escoriza i els seus pares amb Gemma Badia, Jordi Tort i Luis Guitart

El jove gavanenc Xavier Escoriza, de només 11 anys, es va proclamar a finals de 2021 guanyador del seu tram al Campionat Territorial de Barcelona d’escacs. L’alcaldessa, Gemma Badia, acompanyada del tinent d’alcalde, Jordi Tort i del regidor d’Esport, Luis Guitart, el va rebre ahir a la tarda, per felicitar-lo i animar-lo en la seva trajectòria esportiva-

“El Xavi és un nen d’11 anys que ja està fent els seus primers campionats en escacs. És molt important poder rebre joves promeses però, sobretot, nens que tenen una afició que crec que s’ha de posar en valor i que va més enllà del que avui fan justament els nens i nenes d’aquesta edat que normalment tenen més dificultats alhora de concentrar-se en alguna cosa que no sigui un esport físic o jocs digitals”, va valorar l’alcaldessa. Badia va destacar els valors que fomenten els escacs i el tarannà de Xavier Escoriza “son valors de paciència, de perspectiva, d’estratègia, d’empatia, de previsió i això avui en dia penso que és important valorar-lo i en aquest cas, en aquest esport, queda palès que s’estan desenvolupant” i va remarcar que “el Xavi és un nens amb molts valors, és un nen que té una capacitat també de ser bona persona, de saber que es el joc net, de felicitar al contrincant quan no guanya i d’alegrar-se quan guanya però en aquella mesura justa que dona el perfil de campió i per això estic convençuda de que farà una molt bona carrera”.

Xavier Escoriza va aficionar-se a aquest esport quan tenia 7 anys: “Vaig veure al meu tiet jugar escac en un torneig i en va atreure aquell joc i es quan vaig començar un feeling. Ell em va enviar vídeos, vaig aprendre amb ells ja després vaig jugar, vaig tindre un professor i ja vaig ser millor”. En aquests moments es troba immers en el Campionat Territorial del Baix Llobregat. Aquest dissabte es juga la final a Sant Feliu. Així ho explica: “Ara estic en un Campionat de nens de sub-12. Aquest dissabte serà la final i jo vaig segon amb 5 punts i la primera va també amb 5 punts, anem empatats. Segons com quedi aquest dissabte puc guanyar o no, no se sap”

Videoconfèrencia con Alicia Benete

A continuació l’alcaldessa va mantenir una conversa, en aquest cas per videotrucada, amb la gavanenca Alicia Benete, guardonada al desembre com a millor jugadora de futbol sala a la gala de les estrelles de la Federació Catalana de Futbol. Benete juga al FSF Móstoles.

Gemma Badia va assegurar a través de les seves xarxes socials que és un orgull per a Gavà “veure que l’esforç i la voluntat units al talent d’Alicia l’han portat a ser escollida la millor jugadora de futbol sala català” l’ha va felicitar “pels èxits obtinguts fis ara” i va afirmar que estaria atenta “a la seva trajectòria que segur estarà plegada d’èxits”.

Alicia Benete va agrair a l’alcaldessa el detall: “Ha estat un plaer parlar amb tu una estoneta! Moltes gràcies per ser tan propera amb mi i poder deixar-me conèixer-te, ha estat un honor”