Gavà Mar
Raquel Sánchez, durant la seva visita a les obres del Gavà Mar

L’ampliació de l’Institut Escola Gavà Mar podria entrar en funcionament aquest mateix curs 2019-2020. Almenys això és el que ahir va deixar entreveure Francesc Ballester, que és Director de Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Ballester va visitar ahir les obres del centre educatiu i va assegurar que aquestes treballs “estan molt avançades, de fet estem sobre terminis i tots pensem que al maig ja estarà finalitzada tota l’ampliació i, pel que ens ha dit l’arquitecte del projecte, podrà entrar en funcionament aquest mateix curs”.

Ballester va qualificar aquesta obra com a “necessària”, tot destacant que “va estar aturada durant molt de temps i ara donarà resposta a les necessitats d’escolarització que tenim en aquesta zona de Gavà”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que també va visitar ahir el centre educatiu, va mostrar la seva satisfacció per l’apropament de l’entrada en funcionament d’aquesta ampliació recordant que “com alcaldessa, i també en representació de les famílies de la nostra ciutat, estic molt contenta de veure com aquesta reivindicació que es feia de tenir un institut escola a la nostra ciutat es fa realitat fruit del conveni que es va signar entre l’Ajuntament i la Generalitat fa anys i també de la cessió de terreny que es va fer per part de l’Ajuntament”.

Sánchez va destacar, en la mateixa línia que Ballester, que l’Institut Escola Gavà Mar “no només satisfà les necessitats d’aquest barri, Gavà Mar, sinó que també dóna respostes a les necessitats creixents de més places de Secundària”.

Tot i les paraules de Ballester, la veritat és que la previsió inicial era que l’obra estigués acabada per l’inici d’aquest curs 2019-2020. Miquel Zurriaga, director de l’Institut Escola Gavà Mar, ha destacat en aquest sentit que “si aquest curs entra en funcionament serà una grandíssima notícia, però la veritat és que les obres estan funcionant a un ritme molt important, així que tenim l’esperança de que pugui ser abans de l’inici del proper curs”.

Zurriaga, recorda, però, que “tot i que la nova obra absorbirà completament tota la Secundària, que ara està en els dos mòduls prefabricats que tenim, durant dos o tres anys necessitarem almenys un dels dos mòduls perquè tenim dos cursos triplicats i l’ampliació és exactament per un centre de doble línia, així que necessitarem el mòdul una miqueta ni que sigui per laboratoris o tallers”.

Sánchez va visitar ahir no només aquesta obra, sinó d’altres escomeses per l’Ajuntament de Gavà durant l’estiu dins la seva tradicional tasca de manteniment d’escoles i col·legis de la ciutat. Entre aquests treballs segurament el més destacat d’enguany ha estat la renovació de les pistes poliesportives de l’Escola l’Eramprunyà. L’alcaldessa va destacar que les noves pistes “són molt utilitzades i no només en horari escolar sinó també en activitats extraescolars i per entitats que desenvolupen aquí la seva tasca esportiva, així que per tant millorar i fer inversions en equipaments educatius és una triple o quàdruple inversió perquè es multipliquen els beneficis, així que continuarem en aquesta línia intentant sempre incrementar aquestes inversions”.

Adela Fernández, directora de l’Eramprunyà, s’ha mostrat molt contenta ja que “són dos pistes que han quedat molt bé i ens feien molta falta perquè les antigues es van fer malbé, aquestes les intentarem cuidar i mirarem que es mantinguin”.