Laura Redondo, al Campionat Iberoamericà
Laura Redondo

L’Olímpica Laura Redondo participarà, aquest cap de setmana al 19è Campionat Iberoamericà Alacant 2022 que se celebra a La Nucia. La Real Federación Española de Atletismo ha seleccionat la llançadora de Martell de Gavà i 13 catalans més, en la seva representació de 70 esportistes, on també hi figuren Marina Martínez (New Balance T) que participarà als 800 m, Carla Domínguez (Asics Running) als 5.000 metres, Marta Galimany (CA Adidas) a la mitja marató, Sara Gallego (CD Nike R) als 400 m tanques i al relleu de 4X400 m, Mònica Clemente (Av Manresa) en perxa, i Berta Segura (Aldahra Lleida UA) al relleu de 4X400 metres.

En homes, han estat seleccionats Xesc Tresens (FCB) en salt d’alçada, Dídac Salas (FCB) i Àlex Gràcia (FCB) en perxa, Jaime Guerra (Cornellà At) en llargada, Marcos Ruiz (PdC) en triple salt, Bernat Canet (Cornellà At) al relleu de 4X100 m i Aleix Porras (FCB) al de 4X400 metres.

També, cal destacar la presència com a Cap d’Equip a la Mercè Rosich, vicepresidenta de la Real Federación Española de Atletismo i presidenta de la Federació Catalana.

El campionat iberoamericà suposarà el primer test amb vista a un curs plegat de cites internacionals, amb el mundial d’Oregón, l’europeu de Munic, a més del mundial sub20 de Cali i l’europeu sub18 de Jerusalem a l’horitzó.

En total, s’han inscrit en aquest Campionat Iberoamericà 460 atletes de 24 països de l’Associació Iberoamericana d’Atletisme, a més d’Ucraïna, que participarà com a convidada amb tres dels 18 atletes que acull la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) durant aquests dies per a ajudar-los a preparar la temporada estiuenca lluny del conflicte bèl·lic que viu el seu país amb Rússia.