Les tasques d’aportació de sorra s’allarguen fins aquest divendres
Les tasques d’aportació de sorra s’allarguen fins aquest divendres

Des de dilluns, i fins demà divendres, 22 de juliol, operaris i maquinaria treballen de manera inninterompuda en les tasques d’aportaciño desorra a la paltala de Gavà. En total es dipositen 20.000 metres cúbics desorra entre els carrers de Palafrugell i Roses. Correspon a la reposició anual a càrrec de l‘Autoritat Portuària de Barcelona en aplicació de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de les obres d’ampliació del Port.

Aquestes reposicions es realitzen anualment des de l’any 2015, amb un parèntesi a l’estiu de 2016. Habitualment es fan a l’inici de la temporada alta de banys, si bé enguany s’han endarrerit per problemes de gestió del mateix port. “Finalment hi ha aportació de sorra, tot i que arriba tard i ens hagués agradat que s’hagués fet d’una altra manera. Era molt necessària després de la tempesta de l’abril per protegir les zones de dutxes que van quedar inhabilitades i també per seguretat”, ha afirmat l’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

L’aportació té lloc a la zona que més va patir els efectes del temporal Cèlia, un tram d’uns 400 metres de llarg on es va produir uns desnivell de més de dos metres d’altura. L’aportació actual permetrà millorar la situació, si bé l’Ajuntament ha demanat una segona reposició de sorra, en aquest cas desplaçant en superfície 4.000 metres cúbics d’altre sector del litoral de Gavà.

Badia ha assegurat “som del tot conscients que aquestes aportacions no són la solució, aquesta ha de ser estructural i en aquest camí estem. La resposta a la regressió passa per altres sistemes de contenció, mesures a mitjà termini, que evitin que les tempestes s’emportin la sorra”.

La sorra, procedent del fons marí de Port Ginesta, es transporta amb una draga fins a la platja de Gavà, on es vessa mitjançant una canonada submergida. Posteriorment, i amb maquinària adequada, es distribueix de manera uniforme en alçada i no en amplada, seguint l’estratègia municipal de protecció de la costa envers els temporals i el fenomen de la regressió.

Els treballs, estan comportant limitacions d’accés a la zona afectada, que estan degudament senyalitzades. Així, el tram de platja entre el c. Palafrugell (sense afectar a la guingueta) i l’av. del Mar resta tancat als banyistes.

A més, aquest divendres, 22 de juliol (en horari de 6 h. a 15 h. aproximadament) restarà tallat el passeig Marítim en la intersecció amb el c. Palafrugell i el tram peatonal del c. Palafrugell per la retirada de la maquinària.