El 9 d’octubre, representació de l’obra La Lunatika amb Cristina Medina
El 9 d’octubre, representació de l’obra La Lunatika amb Cristina Medina

L’Espai Maragall aixeca el teló, després de mesos tancat per la Covid-19, amb una programació trimestral presencial, amb totes les mesures de seguretat, on hi ha espectacles professionals, programació familiar, teatre amateur, cinema i Escena Local.

La programació professional presenta el 9 d’octubre, a les 21 hores, l’obra La Lunatika amb Cristina Medina, coneguda pel seu paper en “La que se avecina”, és una actriu, productora i creadora d’espectacles de l’absurd. La segona proposta professional del trimestre arribarà el 15 de novembre, a les 19 hores. La Companyia Atalaya representarà el muntatge de l’obra de Lorca Así que pasen 5 años. Atalaya interpreta aquesta obra amb el seu segell “de teatre poètic, coral i molt basat en el moviment”. El text, que aborda temes com el temps, l’amor, la mort, la importància dels somnis i la frustració, té “un poder hipnòtic sobrenatural” i està “carregat d’imatges”, subratlla Ricardo Iniesta, director de la companyia.

Pel que fa a la programació de Teatre Amateur el 21 de novembre, a les 19 hores la Companyia Spectacular Spectacular representarà Todos me miran i Las mujeres en casa.

La programació familiar, s’inaugurarà amb una festa el 18 d’octubre, a les 11 hores, i fins a final d’any La Xarxa presenta 2 espectacles. El primer d’ells serà el 22 de novembre, a les 12 hores “El circ dels impossibles”, un espectacle de màgia i el segon el 13 de desembre, també a les 12 hores, amb KLÉ un de dansa, música i màgia.

La música també forma part de la programació i en concret un cicle de jazz. Així, divendres, 23 d’octubre a les 21 hores hi haurà Cicle FemJazz amb Irene Reig-The Bop Collective. És tracta d’un octet influenciat per el Jazz. Els vuit músics que el formen tenen una forta relació amb la tradició jazzística i tots han crescut musicalment de la mà dels estàndards de Broadway, el Swing i el Hard-bop. Amb aquest conjunt mostren una nova visió d’aquesta música basada en la combinació d’aquestes influències i en afegir nous ritmes i modulacions. El repertori està format per música original i arranjaments amb melodies molt properes al cant.

Per al 27 de novembre, a les 21 hores dins del Cicle FemJazz l’artista Sabina Witt presentarà part del seu últim treball “les crisàlides. Un repertori de música original inspirat en dones de la historia que van des de Safo fins l’actualitat.

Pel que fa al cinema, la programació estable del Cine Club preveu projeccions per al 2 d’octubre (Psicosis), 6 de novembre i 4 de desembre a les 22 hores. Per al 30 d’octubre , a les 20 hores la Comissió de Teatre Amateur hi ha organitzat una Marató de cinema de terror


Finalment, la programació del trimestre de l’Espai Maragall també inclou el Concert de Nadal de la Coral La Igualtat, el 13 de desembre a les 21 hores i la representació de la XI edició d’Els Pastorets dansen, a càrrec de l’Esbart Brugués.

Totes les activitats tenen aforament limitat, seguint les directrius sanitàries i les normes establertes.

Programació GavàMón

L’Espai Maragall també acollirà diferents activitats incloses en la programació del certamen GavàMón: Divendres 16 d’octubre a les 21 h. L’obra de teatre Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), dimecres, 21 d’octubre a partir de les 18.30 hores la taula rodona pel dret a la sanitat, el 24 d’octubre, a les 22 hores, la projecció de la pel·lícula Marea humana con la col·laboració de Cine Club Gavà i el 25 d’octubre, a partir de les 19 hores, la projecció de la pel·lícula For Sama.