Marc Alcalá guanya la cursa dels Bombers 2018

L’atleta de Gavà, Marc Alcalá,(FC Barcelona) s’ha proclamat vencedor, aquest cap de setmana la 20ª edició de la Cursa dels Bombers de Barcelona, mentre que el també gavanenc, Mohamed Zarhouni Zaitouni (FC Barcelona) ha quedat segon. En aquesta prova celebrada, aquest diumenge, hi han pres part 14.246 corredors (5.103 dones), un miler més que en la passada edició. Alcalá, qui ja va guanyar aquesta competició al 2014, amb un crono de 29:29, ha fet la seva millor marca personal. Mohamed Zarhouni, company seu d’equip i qui es va proclamar guanyador d’aquesta cursa al 2015, va fer un temps de 29:33. El tercer classificat, també del FC Barcelona, ha estat Ibrahím Ezzaydouni.

En dones, Marta Galimany ha revalidat el títol del 2016 després de trencar la carrera en els dos últims quilòmetres per aconseguir la victòria amb un registre de 33:54, lluny de la seva millor marca (33:29) i superar en 26 segons al seu gran rival, Miriam Ortiz, segona, amb 34:20. La tercera plaça del podi ha estat per a la hispà-boliviana Janet Becerra, amb 34:40.

També hi han pres uns 254 bombers, que han corregut amb el seu equip reglamentari d’intervenció (uns 25 quilos de pes). En aquesta categoria, el vencedor absolut ha estat el bomber gavanenc d’AENA, Alfredo Marcos, amb un registre de 46:11

La gran festa dels Bombers de Barcelona

L’any 1999 els Bombers de Barcelona van encetar una etapa amb moltíssima il·lusió: la seva cursa. En aquella data el cos va tancar un acord amb una de les principals marques esportives a nivell mundial per a poder celebrar amb tots els ciutadans una jornada esportiva popular.

Any rere any, centenars de Bombers de la ciutat però també provinents d’altres comarques, comunitats autònomes i fins i tot altres països han compartit plegats d’aquesta divertida prova. En la passada edició es va assolir el rècord de bombers que hi van participar i gran part d’ells, amb un mèrit extra: completant els 10km amb l’equip d’intervenció.