Ibáñez
Miguel ÁNgel Ibáñez, aquest matí davant un dels seupermercats on es porta a terme el Gran Recapte

El Ple Municipal demanarà al govern d’Espanya que estiguin exemptes del pagament de l’IVA totes les donacions a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments que es facin en el Gran Recapte que es porta a terme a tota Espanya entre avui i demà. El regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, va presentar una declaració política en aquest sentit que va rebre el vot favorable de tots els grups municipals a excepció d’ERC, que es va abstenir.

Ibáñez recorda que en aquest Gran Recapte “s’espera recaptar més de 21.000 tones d’aliments a tota Espanya, i d’aquí l’Estat s’emportarà entre 3 i 3,5 milions d’euros per l’IVA, és a dir, que el govern espanyol farà també un bon recapte”. Segons el regidor no adscrit, “aquest és un impost finalista perquè el que dona la gent ho dona en aliments, i per tant en aquesta declaració política demanava que el govern espanyol retorni aquest IVA als diferents bancs d’aliments que hi ha a Espanya”.

Ibáñez destaca “la sorpresa d’ERC, que es va abstenir”, tot i que “afortunadament la resta de grups municipals van entendre que es tractava d’una declaració política de caire social i van votar a favor”.

Per tant, l’Ajuntament de Gavà “demanarà al govern espanyol que retorni d’una manera o altra aquests 3 ó 3,5 milions d’IVA, o bé que per altres jornades de Gran Recapte es pugui fer que els aliments que es donin estiguin exempts del pagament de l’IVA”. I en aquest sentit, Ibáñez vol posar de manifest que “les donacions que fan les empreses ja estan exemptes d’IVA, i per tant només queda resoldre aquest tema de les donacions de particulars, i amb això ja acabaríem d’aconseguir que el 100% del que la gent es gasta vagi als bancs d’aliments”.

Ibáñez ha aprofitat per “convidar a tothom a participar en el Gran Recapte ara que la situació és molt complicada per a moltes famílies que no poden arribar a fi de mes, és un gest solidari importantíssim”.