Miquel Domènech segon a La Sansi
Miquel Domènech ha quedat segon. Foto: @CarrerLliure

El gavanenc Miquel Domènech, vigent campió de Catalunya dels 1.500, ha aconseguit la segona posició, amb un temps de 14 minuts i 38 segons, en la 41ª edició de La San Silvestre d’El Masnou, “Gran Premi Diputació de Barcelona. La prova, celebrada dissabte, s’ha adaptat a la pandèmia amb presa de temperatura, gel hidroalcohòlic a les mans i col·locació amb prou distància els uns dels altres per fer la cursa el més segura possible.

Així, els corredors van sortir com si es tractés d’una graella de motos, en fileres de 4 corredors i en intervals de 5 segons entre cada filera.

La Sansi del Masnou, la més antiga de Catalunya, ha estat la primera de l’Estat a rebre l’autorització per celebrar-se i ha hagut de passar els filtres del Procicat, de l’Ajuntament del Masnou i de les federacions catalana i espanyola d’atletisme. El límit de corredors era de 900 i els dorsals es van adjudicar en només 3 dies.

A la Sant Silvestre es van córrer dues curses populars i una d’elit. En categoria masculina va guanyar el senegalès resident a Lloret Buba Sabaly, amb un temps de 14 minuts i 36 segons. El van seguir Miquel Domènech, dos segons després, i Roberto Alaiz, sis segons després de Sabaly.

En categoria femenina, la guanyadora va ser Douae Ouboukir. La marroquina, que viu a Catalunya, va fer un temps de 16 minuts i 55 segons. Gisela Carrión va ser segona amb 10 segons més, i completava el podi Victoria Sauleda, 25 segons més tard que la campiona.

El recorregut de la prova va constar de 5 quilòmetres en el qual per raons sanitàries, no es va permetre l’accés del públic. A més, en aquesta edició tampoc s’han realitzat les proves infantils amb l’objectiu de reduir al màxim la participació.

També per seguretat, només les categories d’elit han gaudit de cerimònia de premis, i es van suspendre les cerimònies de les categories populars.