Modificacions en el Cartipàs

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui les modificacions del Cartipàs Municipal, derivades de la renúncia per motius personals del regidor German Barrena. Després que en el Ple celebrat ahir va prendre possessió el nou regidor Luis Guitart, l’alcaldessa ha signat el decret sobre la reorganització del govern municipal.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, assegura que “aquesta modificació del cartipàs ens permet fer front a la situació de la ciutat, a la situació actual, i també ens permet reforçar projectes que ja teníem en marxa”.

La principal novetat és la creació de dos àmbits diferenciats del que abans corresponia a Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora. Així, Ester Zamorano passa a ser tinenta d’alcalde responsable de l’Àmbit d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura. Els regidors delegats adscrits a aquest àmbit són Mercè Campodarve en Educació, i José Manuel Vara en Serveis Socials, Salut Comunitària i Inclusió. Aquest àmbit inclou també, entre d’altres, les competències en Gent Gran i Famílies. Segons Raquel Sánchez, “amb aquest canvi es reforçarà l’estructura política en matèries tan importants per a nosaltres, com la social, la cultural, l’educació i la salut comunitària” i assegura que “després d’aquesta crisi sabem que només podem abordar el futur amb polítiques socials i sostenibles”.

D’altra banda, Èric Plaza assumeix la tinència d’alcaldia de l’Àmbit de Igualtat, Esports i Joventut. Les regidories delegades d’aquest àmbit les ocupen Alba Riba en Conciliació i LGTBI, i Luis Guitart en Esports i Nova Ciutadania. Aquest àmbit comprèn també les accions en matèria de Cooperació, Pau i Solidaritat.

A banda d’aquesta reestructuració, el nou cartipàs inclou alguns ajustos. La tinència d’alcaldia de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, a càrrec de Rosa Fernández, assumeix directament les competències en Habitatge, una àrea a la qual es vol donar un impuls important de la mà del Pla Local d’Habitatge. Aquest àmbit aplegarà el conjunt d’obres, projectes i inversions a la ciutat i també en equipaments. I manté la regidoria delegada d’Educació Ambiental a càrrec de Mercè Campodarve.

Cal recordar que a l’inici del mandat es va crear l’Oficina de Projectes Estratègics, que, depenent directament d’Alcaldia i en coordinació amb els diferents àmbits, defineix la planificació i dirigeix la implementació dels projectes ja en curs que a mig termini marcaran el futur i l’evolució de la ciutat: Gavà Ponent, Espai Roca, Parc Esportiu de Can Torelló, Centre de Mar, Pla Director d’Equipaments, Unió de Cooperadors i el projecte Ecopèdia-Nova deixalleria.

L’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència, encapçalat per Gemma Badia, concentrarà en les seves funcions el conjunt de tasques de Manteniment de la ciutat, tant pel que fa a espai públic com a equipaments. Així mateix, aplegarà totes les actuacions en matèria de Mobilitat. En aquest àmbit cal remarcar, entre d’altres, la implementació del nou model de gestió de residus, les accions de seguretat i policia i també de civisme, i projectes com la renovació del conjunt de l’enllumenat públic. Dos regidories delegades formen part d’aquest àmbit: Alba Riba per  Salut Pública i Protecció dels Animals, i Julio Tenorio per Consum, Civisme i Convivència.

Jordi Tort, primer tinent d’alcalde, es manté al capdavant dels àmbits de Nova Governança i Serveis Generals, i d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat. En el primer cas, es manté adscrita la regidoria delegada de Govern Obert i Participació a càrrec d’Alba Riba, i el Programa de Regidories de Barri i Alcaldessa als Barris, en dependència directa de l’Alcaldia. En el segon àmbit, la regidoria delegada de Turisme i Comerç a càrrec d’Ester Zamorano.

D’altra banda, entre les novetats del Cartipàs destaca l’àrea específica de Polítiques Feministes, que depèn directament de l’Alcaldia i la gestió de la qual correspon a la tinenta d’alcalde Gemma Badia. Entre les seves actuacions hi ha el SIAD i el projecte del Casal Feminista.

L’Alcaldessa referma que “aquesta reestructuració es reforça l’estructura organitzativa per continuar amb els projectes en marxa, amb els projectes de futur i amb el dia a dia”.

 

L’Alcaldessa, al centre, amb els tinents d’alcalde.

Regidories de Barri

 El nou Cartipàs incorpora també canvis en les Regidories de Barri. Les divisions territorials i responsables queden de la següent manera:

 • Centre i Àngela Roca: Ester Zamorano
 • Can Tintorer, Can Pere Bori i Can Tries: Rosa M. Fernández
 • Bòbiles-Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa: Luis Guitart
 • Ca n’Espinós, Barceloneta i Can Serra Balet: Julio Tenorio
 • Ausiàs Marc: José Manuel Vara
 • Gavà Mar, Bruguers i La Sentiu: Gemma Badia

 Junta de Govern Local

Finalment, el Cartipàs determina que els regidors i regidores que formen part de la Junta de Govern Local són, a més de l’alcaldessa Raquel Sánchez:

 • Jordi Tort, primer tinent d’alcalde
 • Rosa Fernández, segona tinenta d’alcalde
 • Gemma Badia, tercera tinentat d’alcalde
 • Èric Plaza, quart tinent d’alcalde
 • Ester Zamorano, cinquena tinenta d’alcalde
 • Julio Tenorio
 • Alba Riba