Mohamed Zarhouny guanya la cursa del Barça

L’atleta de Gavà, Mohamed Zarhouny, s’ha proclamat vencedor de la present edició de la Cursa Barça CaixaBank disputada aquest passat diumenge a Barcelona. Zarhouny, va culminar la prova de 10 quilòmetres amb un temps de 30 minuts i 38 segons. En categoria femenina, la més ràpida, per tercer any consecutiu, va ser Marta Galimany (35 minuts i 30 segons). Ambdós atletes formen part de la secció d’atletisme del Barça van córrer la Cursa Barça CaixaBank 2018 dins de la seva preparació per a l’Europeu a l’aire lliure de Berlín, que tindrà lloc al mes d’agost.

Zarhouny, que ja va fregar la victòria en la passada edició, va fer un crono proper al rècord de la cursa (30.24). Després de la carrera, l’atleta del Barça assegurava que “s’ha sentit molt bé, en un recorregut molt dur”, i qualificava la prova de “molt especial”.

Gran participació

La Cursa, amb l’esplanada del Camp Nou com a punt de sortida i d’arribada, va aplegar més de 3.500 participants en un esdeveniment que reafirma la vessant social del Club i que va omplir d’esport i de barcelonisme els carrers del Districte de les Corts. En la prova de 10 quilòmetres finalment hi van participar més de 3.200 persones, de les quals 2.412 eren homes i 829, dones.

En total, 500 socis van participar en la prova, mentre que 300 nens i nenes van prendre part en les quatre curses infantils, dutes a terme al voltant del Camp Nou.

La cursa, organitzada pel FC Barcelona amb la col•laboració del Districte de les Corts, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana d’Atletisme, també ha demostrat que és un esdeveniment obert als veïns de les Corts. Diverses entitats del Districte han tingut el seu espai a les instal•lacions del Camp Nou, i s’ha integrat així el teixit social i esportiu de les Corts.

Una altra mostra de la capacitat inclusiva de la Cursa Barça és la cursa 2k. Aquesta prova, que s’inicia al quilòmetre 8 de la Cursa Barça i finalitza a l’esplanada del Camp Nou, ha acollit entitats que treballen amb persones amb algun tipus de discapacitat. Hi han participat prop d’un centenar de joves de diferents edats.