Mostra d'Entitats
Creu Roja és una de les entitats que participa en aquesta Mostra d'Entitats

La Mostra d’Entitats es converteix només avui en un dels principals focus d’atenció de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. Hi participen 38 entitats gavanenques de tot tipus, des d’esportives fins a solidàries, culturals o fins i tot religioses. És una bona oportunitat per copsar l’estat de salut de l’associacionisme gavanenc, però compte perquè, com diem, s’hi estaran només avui dissabte 30, tant al matí com també a la tarda des de les 16:30 i fins les 20:30 hores, al carril de baixada de l’Avinguda Diagonal.

Una de les entitats que participen és l’ONG ACCeDE, que continua recaptant fons pels seus dos punts d’atenció a l’immigrant ucraïnès que han desplegat a Varsòvia. Aya Lakhal, Cloe Paredes i Martina Suárez són tres voluntàries que estaven aquest migdia a l’estand de l’ONG gavanenca. Lakhal ens ha explicat que, de moment, “la gent no està col·laborant molt, sí que passen i els hi expliquem el projecte, però de moment va mal la cosa, ens diuen que ja passaran desprès, portem només dos vendes en el que portem de matí”.

Lakhal vol recordar a tots els visitants de la Fira que “això que està passant a Ucraïna podria passar perfectament a Espanya, i pensant-ho des d’aquest punt de vista és més fàcil animar-se a col·laborar”.

Mostra d'Entitats
Lakhal, Paredes i Suárez, aquest migdia a l’estand d’ACCeDE

Una altra entitat (també solidària) que no ha volgut perdre’s la Fira d’enguany és Creu Roja Gavà. Allà avui tenen una curiosa manera d’explicar a la gent el que fan en aquesta ONG: “Tenim unes ulleres de realitat virtual que la gent es pot posar per veure diverses accions que fem, per exemple com treballem a dins d’una oficina o al carrer ajudant a la gent”, ens ha explicat Éric Blázquez, un dels voluntaris de l’entitat. Quan acaben els vídeos “la gent ens diu que és molt impressionant veure el que fa Creu Roja d’aquesta manera”.

Mostra d'Entitats
Estand de Creu Roja a la Mostra d’Entitats

La Roda Produccions és la primera vegada que venen a la Mostra d’Entitats. Jordi González, un dels seus dos directors, ens ha explicat que al seu estand “estem explicant totes els activitats que tenim de cara a l’estiu, tant els casals com les colònies artístiques”. González s’ha mostrat molt content del canvi de dates de la Mostra, que es deixa de fer al setembre i s’integra per primera vegada dins de la Fira d’Espàrrecs: “Al setembre ens agafava començant tot i ens venia una mica malament, però en aquestes dates ho podem preparar tot amb temps i estem molt contents de poder participar”.

Mostra d'Entitats
Estand de La Roda a la Mostra d’Entitats

Els que tampoc han volgut perdre’s la Mostra d’Entitats a la Fira d’Espàrrecs són els de la colla dels Castellers de Gavà. Carles Artola, el president de l’entitat, ha volgut destacar que “després de dos anys de pandèmia, les entitats que estem en el món de la cultura estem mancats de recursos humans, així que és el moment de sortir de tot, sortir de la pandèmia, sortir al carrer, sortir a demostrar que estem vius i que seguim tenint ganes de fer castells encara que siguin més petits”.

La qüestió de fer els castells més petits és, segons ens explica Artola, perquè la pandèmia els ha passat factura: “Hem disminuït membres, encara hi ha alguns que tenen por, altres prefereixen quedar-se a casa, i el problema més important és que els nens se’ns han fet grans, han crescut molt i no tenim infants”. Per tant, el que fan avui al seu estand és “explicar el nostre projecte de colla basat en la família i en que ens agrada molt la festa, estar junts, i compartir activitats i experiències”.

Mostra d'Entitats
Estand dels Castellers a la Mostra d’Entitats