Nit de l'Esport
Foto de família de tots els premiats a la Nit de l'Esport 2022

La Nit de l’Esport 2022 es va celebrar ahir a l’Espai Maragall de Gavà amb un objectiu molt clar: premiar als esportistes, clubs, i persones relacionades amb l’esport, que més han excel·lit en aquest any.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, va presidir l’acte i va dirigir unes breus paraules als assistents. L’alcaldessa va voler felicitar a tots els que havien rebut una distinció: “És molt just que en el món de l’esport es posi de relleu tot allò que feu els infants, els adults, els entrenadors, les famílies, i les entitats, que són el teixit que fa possible no només que es pugui fer esport a la ciutat sinó també que es pugui implementar una cultura de l’esport”.

Badia va insistir en que per ella “l’esport és molt important, ja ho he dit en altres ocasions, perquè crec que és una línia a seguir de salut, de cultura de l’esport, i de tot el que comporta, des de l’esforç i el sacrifici fins la sensació de pertànyer a un equip i de lluitar per objectius comuns”. I encara en va destacar un valor més relacionat a l’esport: que “no entén d’ideologies, l’esport és transversal i no entén si ets home o és dona, si creus en una cosa o en una altra, si tens una religió o altra, i això no té preu és un valor afegit molt important per tenir una ciutat cohesionada”.

Per aquest motiu, conclou l’alcaldessa, “nosaltres tenim l’obligació de posar en valor i reconèixer tot l’esforç que feu”. I en aquesta línia, va destacar que “hem de ser conscients, amb els grans esportistes que tenim, de que hi ha capacitats per arribar molt amunt, però aquesta no és només la finalitat, sinó que l’objectiu és fer esport i fer salut, i fer de Gavà una ciutat saludable”.

Entre els esportistes reconeguts hi havia dos noms propis tan especials com Laura Redondo i Xavier Escoriza. La primera no necessita presentació, és la nostra llançadora de martell més internacional, i va rebre la distinció com a millor esportista de l’any juntament amb la jugadora de voleibol Patricia Llabrés. Escoriza és un jove gavanenc de 12 anys que s’està fent un forat en els campionats d’escacs i que va rebre una menció especial per la seva progressió en el darrer any assolint fites com la segona posició en la fase territorial del Campionat de Catalunya Sub 12.

Escoriza ens va destacar ahir que estava “molt content per aquest premi perquè al darrera hi ha molt sacrifici. He jugat molts campionats, he estudiat molt, i he hagut d’aprendre molt per arribar a aquest premi”. Escoriza va afegir que ara està “millorant per veure com va aquesta temporada, he de seguir esforçant-me”.

De la seva banda, Redondo també es va mostrar molt contenta amb el seu premi: “És un orgull que et reconeguin, sempre és d’agrair que la teva ciutat et reconegui els mèrits aconseguit al llarg de tot l’any, i a més s’ha d’agrair que el teu ajuntament compti amb tu per a qualsevol cosa”.

La primera Nit de l’Esport de Gavà va tenir lloc el novembre de l’any 2014.