vaga general
Normalitat a Gavà en el dia de la vaga general del 21-F

La vaga general convocada avui per la Intersindical-CSC no està tenint molt ressò a Gavà. La normalitat és gairebé absoluta en el casc urbà de Gavà, on els comerços han obert com qualsevol altre dia i els serveis públics funcionen també sense incidències.

Segons fonts consultades per aquest mitjà, la incidència entre els treballadors de l’Ajuntament de Gavà s’ha quedat en el 3%. D’altra banda, en els dos CAPs de Gavà és gairebé nul·la i l’activitat es desenvolupa amb normalitat. El mateix passa, per exemple, a l’Oficina de Treball de Gavà, on segons ens han explicat, també es treballa amb tota normalitat.

Els comerços i botigues del casc urbà de la ciutat també han decidit majoritàriament no secundar la convocatòria de vaga i han obert persianes. El president de l’Illa Gavà Comerç & Qualitat, Pedro Moreno, ens ha assegurat que “gairebé totes les botigues de l’associació estan avui obertes amb normalitat, et diria que el 100%”.

Moreno, a més, ha demanat “respecte pel nostre col·lectiu i pel que ens costa cada dia aixecar la persiana, hem preguntat als nostres associats i ens han dit que lo que no es ven avui no es ven demà, nosaltres no ens podem permetre a dia d’avui el luxe de tancar la botiga”.

On sí que sembla que la vaga ha obtingut més èxit és entre els alumnes dels centres d’ensenyament secundària. A l’Institut de Bruguers només han fet vaga cinc professors de 52 que hi ha en plantilla, però els números canvien quan parlem dels alumnes ja que un 71,4% d’aquests ha decidit secundar la convocatòria de vaga.

Per cursos, i descartant els del primer cicle de l’ESO (1r i 2n), els alumnes dels quals no tenen permès fer vaga, on més s’ha notat la vaga és a 4t d’ESO on la convocatòria ha estat recolzada pel 86,3% dels alumnes. A 3r d’ESO l’han seguit el 77,5% dels joves, mentre que a 2n de Batxillerat aquesta xifra es queda en el 64% i a 1r de Batxillerat en un 57,9%. En total, en el segon cicle de l’ESO la vaga ha estat seguida pel 81,9% dels alumnes, mentre que a Batxillerat l’han seguida el 61%.

Trini Castillo, coordinadora pedagògica de l’Institut de Bruguers, ens ha explicat que “la vaga en sí no la hem treballat a classe, però el que sí que es treballa al llarg de tot el curs és el moment que s’està vivint, això sí que es treballa en determinats moments de les tutories o de matèries com història, que són les que més es presten a això, però explícitament no hem dedicat temps al tema d’aquesta vaga”.

vaga general
Una classe de l’Institut de Bruguers, aquest matí