Luca Rossi
Luca i el seu amic Bertran, creadors del "Club dels reptes"

Ja us havíem parlat aquí anteriorment de Luca Rossi. Ell és gavavenc i té un fill amb una malaltia minoritària, la Síndrome de Cohen. Fa uns mesos va pujar 10 vegades a Begues en bicicleta per tal de donar visibilitat a aquesta malaltia, i ara prepara dos reptes més en la mateixa línia.

El més immediat és el del proper 19 de febrer, i el mateix Luca ens explica que l’origen d’aquest repte està en una notícia que vam publicar en aquest mateix mitjà fa uns dies: “Vaig llegir la notícia que vau fer sobre la Marta, que té la Síndrome FoxG1, i em va commoure. Vaig mirar de posar-me en contacte amb la mare de la Marta a través d’Instagram, però encara no ha pogut contestar-me. En qualsevol cas, com que jo també tinc un fill amb una malaltia minoritària, comprenc perfectament les diferents situacions que sorgeixen en les famílies amb aquest problema”.

El repte consistirà en aquesta ocasió en fer 15 pujades en bici a Begues, des de la glorieta de la benzinera BP de Gavà fins a la glorieta d’entrada a Begues. 15 pujades “són aproximadament unes 9 hores de bici, pel temps que fem en els entrenaments podem estar sobre les dues pujades cada 65 minuts, però amb aturades pel mig. Quan fem això no es tracta de fer els temps que fem habitualment quan entrenem, que podrien estar en uns 20 minuts per pujada. Només volem donar visibilitat a la malaltia de la Marta”.

El repte donarà inicia a les 06:30h del matí, quan encara és de nit, i això presenta també la seva dificultat: “Ja hi estem acostumats perquè nosaltres entrenem molt de nit, i ho fem amb molt respecte, tot ben senyalitzat, i sense fer grans velocitats en els descensos. Entren en joc moltes coses, com els animals o el trànsit”.

Com ja va passar en l’anterior ocasió, Luca vol deixar clar que tampoc es fa cap mena de recapte econòmic: “Amb les pujades pel meu fill em va truvcar molta gent per fer donacions i jo els vaig derivar a tots a l’Hospital Sant Joan de Deu, i com que no he pogut contactar amb la mare de Marta si ara em truca algú que vulgui fer algun tipus de donació faria el mateix perquè crec que a Sant Joan de Deu és on atenen, cuiden i mimen als nostres fills que són diferents als altres infants”.

Està tan implicat el Luca en aquesta tasca de donar visibilitat a les malalties minoritàries que, justament amb aquest objectiu, ha creat “El club dels reptes” juntament amb un amic seu, Bertran. Dins aquest paraigües ja ha posat data a un altre repte. Serà el 3 d’abril, en aquest cas tornarà a servir per donar visibilitat a la malaltia del seu fill, i consistirà en “fer un “Everesting”, que seria pujar 26 vegades de Gavà a Begues per assolir un desnivell de 8.849 metres com els que té l’Everest, així que representaria que aquell dia nosaltres pugem a l’Everest”.

En aquest cas, “hem calculat que, amb parades per menjar incloses, estarem entre 15 i 16 hores de bicicleta. Començarem cap a les 2 o les de la matinada”.

Evidentment, tant aquest repte com l’anterior no està a l’abast de qualsevol físic i “fa falta una preparació mínima, nosaltres per exemple estem preparant aquest “Everesting” des del passat novembre fent sortides d’uns 200 quilòmetres, i sobretot estem acumulant un desnivell positiu d’un “Everesting” a la setmana aproximadament, és a dir, que cada setmana acostumem a fer aquest desnivell de 8.849 metres”.

La primera data prevista per aquest repte era el dissabte 12 de febrer, però davant la previsió de pluja per aquest dia es va decidir fer-ho una setmana després, el dissabte 19. I pel proper mes de juny compte!, perquè Luca està preparant un repte que deixarà aquest “Everesting” en un joc de nens. Però d’això us parlarem més endavant.