servei de voluntariat per a persones grans en soledat
Un moment de la presentació del servei, aquest matí

El Fòrum G3 Gent Gran Gavà posa en marxa un nou servei de voluntariat adreçat a les persones grans que viuen soles i sense xarxes relacionals. El nou servei ha estat promogut per la Comissió de Voluntariat del Fòrum G3, i s’ha presentat oficialment avui al Parc de la Torre Lluc coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran.

Aquesta iniciativa permetrà establir un servei de voluntariat d’acompanyament i inclusió en la vida activa de Gavà per a les persones grans en situació de soledat no volguda. La finalitat del servei és contribuir a combatre la soledat no desitjada en les persones grans establint relacions de qualitat.

La tinenta d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Ester Zamorano, s’hi ha atansat a aquesta presentació i ha recordat que “el que fem, juntament amb aquest Fòrum G3 i també amb FAGA, és fer una bossa de voluntaris per a persones que necessiten una ajuda o un acompanyament, ara estem començant a treballar-lo i esperem que en poc temps ja tingui forma i comenci a ser efectiu”.

Zamorano dóna molta importància a aquest nou servei ja que “és el que ha demanat la gent gran, sabem que ells, arran de la pandèmia i ja abans, és un tema que els preocupava moltíssim, ha estat doncs una necessitat transmesa per ells per lluitar contra la solitud de gent que és a casa, no tenen família a prop ni recursos, i necessiten una companyia i un recolzament psicològic”.

Aprofitant la seva presència en aquest acte, la tinenta d’alcalde ha anunciat que “hem aconseguit tirar endavant la reobertura de les activitats en espais municipals per a gent gran. Era una necessitat que reclamaven i, tot i que som conscients de que han estat un col·lectiu molt castigat per la pandèmia, creiem que per salut mental cal començar a reobrir totes aquestes activitats, evidentment amb les mesures preceptives, però cal tirar endavant i poc a poc fer petits passes per arribar algun dia a una normalitat total”.

servei de voluntariat per a persones grans en soledat
Foto de família dels integrants del Fòrum G3

El Fòrum G3 Gent Gran Gavà és un espai de participació de la ciutadania impulsat per l’Ajuntament de Gavà i creat l’any 2018, on es promou el diàleg i la proposta d’actuacions de foment de l’envelliment actiu al municipi. Aquest nou servei de voluntariat es va anunciar el passat novembre en el decurs d’una jornada dedicada a conèixer i reflexionar sobre la soledat no volguda en les persones grans.

El Dia Internacional de la Gent Gran es celebra cada 1 d’octubre des de que l’Assemblea General de Nacions Unides el va fixar en la seva resolució de 14 de desembre de 1990. La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és, entre d’altres, difondre una imatge més positiva de l’envelliment i, al mateix temps, conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta.