Nova Activitat de nit per conèixer els ratpenats
L'activitat es farà aquest dissabte

Gavà acollirà aquest dissabte la VII Nit dels ratpenats. L’activitat tindrà lloc a la biblioteca Josep Soler Vidal i començarà a les 20 hores amb una xerrada “a càrrec del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquí es descobriran tots els secrets dels ratpenats: La diversitat d’espècies que viuen al territori, com s’orienten, els costums alimentaris i migratoris que tenen i la important funció ecològica que desenvolupen, entre molts altres aspectes. Es obvi que aquests fascinants animals són font de llegendes i de mites, per això durant la sessió es donaran a conèixer més detalls i s’esbrinarà què hi ha de cert i què de mite. També es podrà veure i conèixer tots els materials i estris que s’utilitzen per a l’estudi científic d’aquests mamífers voladors.

A les 21 hores es farà una sortida pel parc de Mil·lenni, on els participants podran veure i sentir els ratpenats mentre fan una passejada nocturna.

Val a dir, que aquesta proposta s’encabeix en la celebració de la XIV Nit Catalana dels Ratpenats. La idea, segons la organització és “aprofitar l’ocasió per sensibilitzar tothom sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra. L’Oficina del Canvi Climàtic vetlla per la implantació i el compliment dels compromisos europeus a Catalunya i impulsa polítiques per mitigar-ne els efectes i buscar les fórmules d’adaptació més adequades”.

Per a la sortida cal portar roba i calçat adequats, un petit llum i, opcionalment, sopar. Les inscripcions són gratuïtes i s’han de formalitzar al Museu de Gavà o al telèfon 93 263 96 10. Les places són limitades.